27 / 04 / 2024

Turgut Altınok'tan kentsel dönüşüm iddiası: Mansur Yavaş veto etti!

Turgut Altınok'tan kentsel dönüşüm iddiası: Mansur Yavaş veto etti!

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili bir açıklama yaparak, "Keçiören'in yüzde 80'lik kısmında kentsel dönüşümünü yaptık fakat Büyükşehir Belediye Başkanı bunun bir kısmını veto etti" dedi.



Cumhur İttifakı  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, mevcut Kalecik Belediye Başkanı ve AK Parti Çankaya Belediye başkan adayı Duhan Kalkan ve AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu ile beraber Kahramanmaraşlılar Kültür Derneği'nde gerçekleştirilen toplantıda dernek üyeleriyle bir araya geldi.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, burada yaptığı konuşmada, "Yıkılan binaların yüzde 95'lik kısmı yapı denetimden önce yapılan binalar. Buradan ders çıkararak kentsel dönüşüm yapılmalı. Biz bunu yaptık. Göreve geldik ve Keçiören'imizin yüzde 80'lik kısmında kentsel dönüşümünü yaptık ama Büyükşehir Belediye Başkanı bunun bir kısmını veto etti sonra dava açtı ve iptal ettirdi" dedi.


KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI


Kahramanmaraşlılar Kültür Derneği'nde önemli açıklamalar yapan Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Keçiören'de kentsel dönüşüm yaptıklarını fakat Mansur Yavaş'ın bunları ya veto ettiğini ya da dava açarak iptal ettirdiğini dile getirdi.

'MANSUR YAVAŞ VETO ETTİ'

Aydınlık'ta yer alan habere göre açıklamasında asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden sonra yaraların sarılıp, yeni binalar yapılarak vatandaşlara teslim edileceğini dile getiren Turgut Altınok, "Her felaketten bir ders çıkarmamız lazım. Yalova ve Marmara depreminden sonra yapı denetim kanunu çıktı. Her açıdan, her felaketten bir ders çıkardık. Eğer biz o depremi yaşamasaydık yapı denetim kanunu çıkmazdı. Yıkılan yapıların yüzde 95'i yapı denetimden önce inşa edilen binalar.

Buradan ders çıkararak kentsel dönüşüm yapılmalı. Biz bunu yaptık. Göreve geldik ve Keçiören'imizin yüzde 80'lik kısmında kentsel dönüşümünü yaptık fakat Büyükşehir Belediye Başkanı bunun bir kısmını veto etti sonra dava açtı ve iptal ettirdi.

Acil olarak kentlerimizde kentsel dönüşüm planlarına öncelik vermek gerekiyor. Gerekirse Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın resen bu planları yapması lazım. Bir daha bu acıları yaşamayalım. Deprem değil binalar öldürüyor. Kahramanmaraş'ımızın birçok yerinde yapılması gereken hizmetleri yapacağız" dedi.

 

Emlak Konut GYO Ümraniye Kentsel Dönüşüm projesinde ve Tual Adalar'da son dakika gelişmesi! 

2002-2023 yılları arasında 3 trilyon dolara yakın deprem vergisi toplandı! Vergi kimlere, nasıl harcandı?

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Kredi kartı kullanımları kısıtlanacak! 


Geri Dön