27 / 04 / 2024

Amasya İl Özel İdaresi'nden 15.2 milyon TL'ye satılık otel!

Amasya İl Özel İdaresi'nden 15.2 milyon TL'ye satılık otel!

Amasya Merkez İlçesi'nin Helkıs Mahallesi'ndeki 15 milyon 273 bin 768,50 TL'ye satılık otel ve müştemilatı ihalesi Amasya İl Özel İdaresi Müdürlüğü tarafından 17 Şubat'ta yapılacak. Detaylar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...



OTEL VE MÜŞTEMİLATI SATILACAKTIR


Amasya İl Özel İdaresinden:


1 - İlimiz Amasya Merkez Helkis Mahallesinde bulunan ve aşağıda özelliği belirtilen taşınmazın satışı yapılacaktır.

Satışı yapılacak taşınmaz ve müştemilatının;

Sahibi - Hissesi      : Amasya İl Özel İdaresi Müdürlüğü - Tam

İli                            : Amasya

İlçesi                       : Merkez

Mahallesi                : Helkıs Mah.

Gayrimenkulün:


Amasya İl Özel İdaresi nden 15.2 milyon TL ye satılık otel!

 

Tahmini Bedeli           :  15.273.768,50 TL (onbeşmilyon, ikiyüzyetmişüçbin, yediyüzatmışsekiz TL, ellikr.) (KDV hariç)

Geçici Teminat           :  458.214,00 TL. (dörtyüzellisekizbinikiyüzondört TL)

Şartname bedeli          :  3.000,00 TL (Üçbin TL) olup, Amasya İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünden (İhsaniye Mahallesi, Zübeyde Hanım Cad. No: 97 Kat: 2 AMASYA) temin edilebilir.

İhale Gün ve Saati      :  17/02/2015 tarihinde Salı günü saat 14.00

İşgal Durumu             :  Kargir Turistlik otel, bahçe ve arsası ile kargir ısı binası ve arsası


2 - Yukarıda tapu kaydı, niteliği ve diğer özellikleri belirtilen taşınmazlar bir bütün halinde İl Genel Meclisinin 10 Ekim 2014 tarih ve 144 sayılı kararı ile satışına karar verilmiştir. İl Encümeninin 02/12/2014 tarih ve 446 sayılı kararına istinaden, Amasya İl Özel İdaresince 17/02/2015 tarihine tasadüf eden Salı günü saat 14.00 da yapılacak 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a. maddesine göre Kapalı Teklif Usulü ile Amasya İl Özel İdaresi ihale salonunda ihale komisyonu tarafından dosyadaki şartname gereğince satış ihalesi yapılacaktır.

3 - İdare, ihale gününe kadar, ilan edilen taşınmazların ihalesinden vazgeçme hak ve yetkisine sahiptir.

4 - İhaleye katılacaklardan istenen belgeler :

A - Gerçek kişi olması halinde:

1) T.C. Kimlik numarasını içerir Nüfus Cüzdanı Sureti

2) Kanuni İkametgah sahibi olmak

3) Gerekli nitelik ve yeterliliği haiz bulunmak

4) Noter tasdikli imza beyannamesi

5) Her sayfası paraflanmış, son sayfası imzalanmış şartname

6) Şartnamenin satın alındığına dair makbuz aslı

7) Geçici teminatın yatırıldığına ilişkin belge aslı

8) Temsil durumunda Noter tasdikli vekaletname ve vekalet edene ait imza beyannamesi

9) Vergi Borcu Yoktur belgesi ve Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olmadığına ilişkin belge

10) Ortak girişim olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi

B - Tüzel kişi olması halinde;

1) Tüzel kişinin siciline kayıtlı olduğu idareden (Dernekler Müdürlüğünden, Ticaret ve Sanayi Odasından, Ticaret Sicil Müdürlüğünden, İdare Merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya ilgili makamdan) kuruluşundan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişinin siciline kayıtlı olduğuna dair belge

2) Tüzel kişiler adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterce tasdikli imza sirküleri (Dernekler için ihaleye katılmak üzere yetkilendirdikleri kişiyi belirten karar defterinin ilgili sayfasının Noter tasdikli sureti ve yetkilinin Noter tasdikli imza beyannamesi)

3) İstekli şirket ise, Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Ticaret Sicil Gazetesi, Şirketi temsile yetkili kişilerin kim olduğunu gösteren temsil belgesi ve temsile yetkili şahısların noterde düzenlenmiş ıslak imzalı imza sirküleri

4) Dernekler için Dernek Tüzüğünün noter tasdikli sureti

5) Geçici teminat mektubu veya makbuzun aslı

6) Temsil durumunda Noter tasdikli vekaletname ve vekalet edene ait imza beyannamesi

7) Kamu Tüzel Kişileri söz konusu olduğunda, tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin temsile yetkili olduğunu belirtir belge

8) Her sayfası paraflanmış, son sayfası imzalanmış şartname

9) Şartnamenin satın alındığına dair makbuz aslı

10) Vergi Borcu Yoktur belgesi ve Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olmadığına ilişkin belge

11) Ortak girişim olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi

C - Ortak Girişim olması halinde:

Ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerden her biri için, bu maddedeki (A) veya (B) bentlerinde belirtilen belgeler istenecektir.

5 - Geçici Teminat: Tahmin edilen bedel üzerinden %3 (yüzdeüç) oranında hesap edilerek alınacaktır.

6 - Kesin Teminat: İhale bedeli üzerinden %6 (yüzdealtı) oranında hesap edilerek alınacaktır.

7 - Tekliflerin hazırlanması: Kapalı teklif usulünde teklifler yazılı olarak yapılır. Teklif mektubu bir zarfa konulup kapatıldıktan sonra zarfın üzerine isteklinin adı soyadı tebligata esas olarak göstereceği açık adresi yazılır.

Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır veya mühürlenir. Bu zarf geçici teminata ait alındı veya banka teminat mektubu ve istenilen diğer belgelerle birlikte ikinci bir zarfa konularak kapatılır. Dış zarfın üzerine isteklinin adı soyadı ile açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılır.

Teklif mektuplarının istekli tarafından imzalanması ve bu mektuplarda şartname ve eklerinin tamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi, teklif edilen fiyatın rakam ve yazı ile açık olarak yazılması zorunludur. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler reddolunarak hiç yapılmamış sayılır.

8 - Teklifler ilanda belirtilen ihale saatine kadar, sıra numaralı alındılar karşılığında İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü (İhsaniye Mahallesi, Zübeyde Hanım Cad, No: 97 AMASYA adresindeki) ihale komisyon başkanına verilir. Alındı numarası zarfın üzerine yazılır. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine komisyon başkanlığının adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi yazılır.

Posta ile gönderilecek tekliflerin de ilanda belirtilen ihale saatine kadar ihale komisyon başkanlığına (Amasya İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü) ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir. Komisyon başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.

9 - İş bu ilan içeriği genel bilgi mahiyetinde olup, ihalede şartname hükümleri uygulanacaktır.

10 - İstekliler, 2886 sayılı Kanunun gerek 5 nci maddesi gerekse 16 ncı maddeye binaen şartnamelerde gösterilen bu belgeleri eksiksiz vermek zorundadırlar. Aksi halde ihaleye katılamazlar.

11 - İhaleye katılacak olanların geçici teminat ve şartname bedelini Halk Bankası Amasya Şb. Halk Bankası Amasya Şb.TR76 0001 2009 3000 0005 0000 14 nolu İl Özel İdaresi hesabına yatırmış olmaları. (Banka Dekontlarının İhale Komisyonuna İbraz edilmesi zorunludur.)

12 - İhale Şartnamesi ve ekleri İdaremizin www.amasyaozelidare.gov.tr adresinden ve Amasya İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünden görülebilir.

İletişim: 0358 210 00 50   Dahili: 255-254-252 den bilgi alınabilir.

İlan olunur.



Geri Dön