29 / 04 / 2024

Amasya Merzifon OSB'ye 10 yeni fabrika kurulacak!

Amasya Merzifon OSB'ye 10 yeni fabrika kurulacak!

Amasya'nın Merzifon Organize Sanayi Bölgesi'ne yeni yatırım yapılacak. Toplam 55 milyon TL’ye kurulacak 10 fabrikayla binden fazla kişiye istihdam imkanı sağlanacak.



Amasya'nın Merzifon Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) toplam 55 milyon TL’lik yatırım yapılacak. Kurulacak 10 fabrika ile  binden fazla kişiye istihdam imkanı sağlanacak.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, 1. etap ilave alanlarında parsel işlemleri tamamlanıyor. Yatırım yapılacak 10 fabrika için 71 bin 167 metrekarelik alan tahsis edildi.

Amasya Valisi Dr. Osman Varol, ön tahsis belgelerinin verildiği programda açıklamalarda bulundu. Bin 15 kişiye istihdam sağlayacak olan fabrikalar ile ilgili konuşan Varol, “Girişimcilerimiz bu ekonomik ortamda birçok insanın geri durmasına rağmen cesaretlerini yitirmeyerek bu babayiğitliği göstererek Amasya’dan, Merzifon’dan ülkemize çok güzel bir mesaj verdiler” ifadelerini kullandı.

Yapılacak olan yatırımların OSB'de tamamlayıcı nitelikte olduğunu vurgulayan Varol, “Bunların ciddi bir bölümü ayrıca ihracata yönelik de çalışacak fabrikalar, tesisler. Bunların tamamını düşündüğümüzde Cumhurbaşkanımızın çok yoğun mücadeleler verdiği bugünlerde söylediği üretime yönelik, ülkemizi kalkındırmaya yönelik adımlara gerçekten çok önemli bir örnek teşkil edecek. Buradan Amasya’dan verilen mesajın, Amasya’da atılan bu adımın ülkemizin tamamına da çok önemli bir moral vereceğini düşünüyorum. Katkıda bulunacağını düşünüyorum. Biliyorsunuz bugünlerde sloganımız ‘kazanacağız’. Eğer bu bir mücadeleyse, ülkemize açılan bir savaş varsa unutmamak gerekir ki bizim milletimizin, bizim ülkemizin tarihi kazanılmış savaşların tarihidir. Biz bu mücadeleyi de kazanacağız, bu savaşı da kazanacağız” şeklinde konuştu.
 


Geri Dön