28 / 04 / 2024

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi binasına destek çağrısı!

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi binasına destek çağrısı!

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, hayırseverlerin desteğiyle yapımı başlayan fakülte binasına destek olacaklar için mevlit ve hatim programları düzenleyeceklerini açıkladı.



Gazetecileri inşaat sahasını gezdirip bina için 700 bin liralık maddi desteğe ihtiyaç kaldığını belirtip iş dünyasına çağrıda bulunan Şuayip Özdemir, “İlahiyat fakültesi inşaatına bağışta bulunanlara canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmadılar. Allah hayırlarını kabul eylesin. İlahiyat Fakültesi’ndeki odalara, amfilere, dersliklere, bay, bayan mescidine yardımda bulunanların isimlerini vereceğiz. Ayrıca her yıl Ramazan ayında mevlit programları düzenleyip hatimler indireceğiz” dedi.


Gezinin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feda Öner ve Üniversite Genel Sekreteri Hasan Özyurt’un da katıldığı basın toplantısında yardımların başkanlığını yaptığı Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Camisi Yaptırma Yaşatma Derneği’nin banka hesabına yapılabileceğini anlatan Prof. Dr. Özdemir, “İlahiyat Fakültesi Amasya’nın tarihi ve kültürel kimliği ile bütünleşen bu nedenle de Amasya’ya yakışan bir fakültedir. Yapılacak ilmi çalışmalarla Amasya’nın tarihi ve kültürel geçmişini bugüne taşımada önemli roller üstlenecektir. Ülkemizin genç fidanları manevi değerlerle yetişecek ve mezun olunca da çocuklarımıza bu değerleri aktarmak için vazifeye koşacaklardır. Biz İlahiyat Fakültesi olarak şehrimize hizmet üretmeye talibiz. Halkımızın da İlahiyat Fakültesi ile el ele olmasını, desteklerini sürdürmesini son derece önemsiyor ve bu yakın alakanın devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.


2 bin 500 öğrenci kapasiteli fakülte binasının yanına ayrıca cami ve kütüphane de yapmayı planladıklarına değinen Özdemir, “Caminin yapımı için Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’le görüşülmüştür. Görüşmede Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez cami inşaatı için destek vereceklerini ifade etmiştir. Cami inşaatı ile birlikte İlahiyat Fakültesi İhtisas Kütüphanesi inşaatına da başlanacaktır” şeklinde konuştu.



Hürriyet 


Geri Dön