29 / 04 / 2024

Amazon 1.5 milyar dolara kendi havalimanını inşa edecek! 

Amazon 1.5 milyar dolara kendi havalimanını inşa edecek! 

E-ticaret devi Amazon, kendi havalimanını inşa etmek için hazırlıklara başladı. Amazon CEO’su Jeff Bezos inşaata start vermek için iş makinesinin başına geçti. Havalimanı için 1.5 milyar dolar yatırım yapılacak, 2 bin kişi işe alınacak. 



Amazon 1.5 milyar dolar yatırımla kendi havalimanını inşa etmeye hazırlanıyor. Havalimanının 2 bin kişiye istihdam yaratması bekleniyor.  Habertürk'te yer alan habere göre; Havalimanı ABD’nin Kentucky eyaletindeki Cincinati kentine inşa edilecek. Havalimanının temel atma törenine katılan Amazon CEO’su Jeff Bezos,  havalimanı inşaati için ‘start’ı da kendi elleriyle verdi. 

Bezos, iş makinesinin direksiyonuna geçip, sembolik olarak inşaat çalışmalarını başlattı. Bezos, “Bunu sürmenin eğlenceli olduğunu tahmin ediyorsanız, haklısınız!” dedi.

Bezos, kendisi tarafından gerçekleştirilen bu sembolik temel atma törenini Twitter üzerinden paylaştı. Bezos, şunları söyledi: “Paketlerinizi daha hızlı alabilmeniz için yeni hava merkezimize 1.5 milyar dolar yatırım yapıyoruz. 3 milyon metrekare büyüklüğünde olacak ve 2 bin kişiye iş yaratacak.”

ARAZİYİ 50 YILLIĞINA KİRALAMIŞTI

150 milyar dolarlık servetin sahibi olan Jeff Bezos, "Müşterilerimize daha hızlı paketler sunmamızı sağlayacak olan bu hub, Amazon Prime’da teslim sürelerini iki günden bir güne indirecek” açıklamasını yaptı. 

Amazon, E-ticaretteki maliyetlerini azaltmak için teslimat sürelerini hızlandırmayı amaçlıyor. Şirket, 2017 yılında Cincinnati (Northern Kentucky) Uluslararası Havaalanı'ndan 900 dönümlük mülk için 50 yıllık bir kira sözleşmesini yapmıştı.

 

 


Geri Dön