18 / 11 / 2024

Ambarlı'da kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Ambarlı'da kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Bakanlar Kurulu'nun 2005'te 'Afet, Risk Alanı' ilan ettiği İstanbul Avcılar'ın Ambarlı Mahallesi'nde iki binanın daha' yıkılmasına başlandı. 2 binanın da su ve elektriği kesildi.




Bakanlar Kurulu'nun 2005'te 'Afet, Risk Alanı' ilan ettiği İstanbul Avcılar'ın Ambarlı Mahallesi'nde iki binanın daha' yıkılmasına başlandı. 2 binanın da su ve elektriği kesildi. Kendilerine hiçbir bedel ödenmeden tapulu, iskanlı, ruhsatlı evlerinin yıkılması için terk etmelerinin islendiğini belirten mahalle sakinleri aynı yerde Türkiye Elektrik İletişim A.Ş.'a (TEİAŞ) ait 380 bin volt Ambarlı-Yenibosna Yüksek Gerilim Yer altı Kablo Projesi hat döşenme çalışmaları yapıldığına dikkat çekti. 

Aileler, bölgenin ranta açılmak istendiğini öne sürdü. Evlerinin yıkılmasını bekleyen semt sakinlerinin endişeli bekleyişi ise sürüyor. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri. Bakanlar Kurulu'nun 2005 yılında 'Afet Risk Alanı' ilan ettiği Ambarlı Mahallesi'ndeki Bayırlı. Badem ve Bahçe Sokak'ta geçen Aralık ayında 47 binadan 13'ünü yıktı. Geçen hafta diğer konutların da yıkılması için harekete geçilirken, çevik kuvvet ve zabıta gözetiminde 4 binanın su. elektrik ve bazılarının doğalgazı kesildi. İki binalarda kalan ev sahibi veya bir bölümü Suriyeli kiracılar zorla çıkarıldı. 


'GECEKONDU DEĞİL, TAPULU, İMAR İSKANLI" 


Boşaltılması için elektrik ve suyu kesilen binalara 'Evime dokunma. Afet varsa önlemini al'. 'Barınma hakkımız engelleneııez", 'Diren Ambarlı' pankart ve Türk bayrakları asıldı. Ev sahiplerinden Zehra Gümüş, 10 yılda maddi ve manevi açıdan yıkıİdıklannı. gecekondu deği 1. tapuIu. 

imarlı, iskanlı evlerinden hiçbir bedel ödenmeden çıkarılmak istendiklerini söyledi. Gümüş. 

"Tapu, kat irtifakı, bulunduğumuz yerin zemin etüdü var. 8 gündür elektrik, suyumuzu kestiler, evden çıkmaya zorluyorlar. 

Bütün kapıları yüzümüze kapattılar. Kentsel dönüşüm istedik, kabul etmediler. 'Destek verelim iyileştirme yapın' dedik, iyileştirme yok dediler" diye yakındı. 

Serap Luş da, çürük olduğu düşünülen boşalttıkları bina kolonlarının iki günden bu yana yıkılmadığını. depremde oynayan kanalizasyon hattındaki künklerin değiştirilmemesinin somu yarattığını savundu. Luş. "Katkı payı alıyorlar yol yapmıyorlar. Kanuna göre. 

Wt bölgesinde 5 yıl gözetim süresi vardır sonra normale döner. Uygulamıyorlar. İSKİ'nin ihmali var. Binalarımız 10 yıldır tek milim oynamamış. Hiçbir evde, hasar, çatlak yok. Yine de heyelan, afet bölgesi diyorlar" dedi. 


Yenigün


Geri Dön