27 / 04 / 2024

Amerika Birleşik Devletleri'nden Çin'e çip ihracatına yeni kısıtlamalar!

Amerika Birleşik Devletleri'nden Çin'e çip ihracatına yeni kısıtlamalar!

ABD hükümeti, Çin'in askeri gücü için gereken kritik teknolojiye erişmesini önlemek için ülkeye gelişmiş çip ihracatına yeni kısıtlamalar getirdi.



ABD Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada, yeni ihracat kontrollerinin Çin'in gelişmiş bilgisayar çipleri edinme, süper bilgisayarlar geliştirme ve bakımını yapma ve gelişmiş yarı iletkenler üretme yeteneğini sınırlayacağını söyledi.

Açıklamada, bu ürün ve yeteneklerin Çin tarafından kitle imha silahları da dahil olmak üzere gelişmiş askeri sistemler üretmek için kullanıldığı belirtildi.

Açıklamada, bazı gelişmiş ve yüksek performanslı bilgisayar çiplerinin ve bu çipleri içeren bilgisayar ürünlerinin ticaret kontrol listesinde yer aldığı ve bu ürünleri Çin'e ihraç etmek isteyen şirketlerin lisans alması gerektiği belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön