10 / 05 / 2024

Amerika Birleşik Devletleri'nden Çin'e çip ihracatına yeni kısıtlamalar!

Amerika Birleşik Devletleri'nden Çin'e çip ihracatına yeni kısıtlamalar!

ABD hükümeti, Çin'in askeri gücü için gereken kritik teknolojiye erişmesini önlemek için ülkeye gelişmiş çip ihracatına yeni kısıtlamalar getirdi.



Açıklamada, çipleri yapmak için kullanılan ekipmanın lisanssız Çin'e satılamayacağı belirtildi. Bu arada, bakanlık yaptığı açıklamada, ABD'nin sınıflandırılmış teknoloji ihracat ajansı tarafından gerçekliği doğrulanamayan şirketler listesine 31 Çinli şirketin eklendiğini söyledi.

Ticaret Bakanı Alan Estevez konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ABD'nin ulusal güvenliği korumak ve Çin'in askeri kullanım için gizli teknoloji edinmesini engellemek için elinden gelen her şeyi yaptığını söyledi.

Ticaret ve İhracat İdaresi Sekreter Yardımcısı Thea Rosman Kendler, Çin'in bilgi işlem yeteneklerini geliştirmek için kaynaklara yatırım yaptığını ve 2030 yılına kadar yapay zekada küresel bir lider olmayı hedeflediğini söyledi.

Kendler, Çin'in bu yetenekleri vatandaşlarını izlemek, takip etmek ve casusluk yapmak ve askeri modernizasyonunu hızlandırmak için kullandığını vurgulayarak, "Eylemlerimiz ABD ulusal güvenliğini ve dış politika çıkarlarını korurken, aynı zamanda ABD teknolojik liderliğinin inovasyon kadar değerlerle de ilgili olduğuna dair net bir mesaj gönderecektir." şeklinde konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri nden Çin e çip ihracatına yeni kısıtlamalar!

ABD Başkanı Biden: İstihdam rakamları, istikrarlı büyümeye geçişin işareti

ABD Başkanı Joe Biden, bugünkü yerel istihdam rakamlarının ABD ekonomisinin istikrarlı bir şekilde büyümeye başladığının umut verici bir işareti olduğunu söyledi.

Bir Twitter gönderisinde, Bay Biden bugün ABD'de yayınlanan Eylül iş raporunu değerlendirdi.

Her zamankinden daha fazla Amerikalı'nın çalıştığını kaydeden Biden, "Bugünün iş rakamları, istikrarlı bir büyümeye doğru gittiğimizin cesaret verici bir işareti."

Biden, ekonomiyi büyütmek için hala yapılacak işler olduğunu, ancak ilerleme kaydedildiğini söyledi.

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından bugün açıklanan verilere göre, ülkenin tarım dışı maaş bordroları Eylül ayında 263.000'e beklentileri aştı. Beklenmedik bir şekilde, işsizlik oranı aynı dönemde 0,2 puan azalarak 50 yılın en düşük seviyesi olan %3,5'e düştü.

ABD'de kritik gelişme sonrası altın ve doların ilk tepkisi...
Petrol üretiminin düşüş ABD'deki benzin fiyatlarında zam endişesini tetikledi!
Fed'in yumuşayacağı beklentileri boşa çıktı 2023 yılında da artırıma devam

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön