02 / 05 / 2024

Fed'in yumuşayacağı beklentileri boşa çıktı 2023 yılında da artırıma devam

Fed'in yumuşayacağı beklentileri boşa çıktı 2023 yılında da artırıma devam

BM ve IMF açıklamalarından sonra ABD Merkez Bankası hakkında "Fed'in faiz artırımlarının sonu mu geliyor?" söylentileri yayılmaya başladı ancak Atlanta Fed Başkanı Bostic, 2023 yılında faiz indirimi beklenmemesi gerektiğini, uygulanan politikadan dönüşün o kadar hızlı olmayacağını söyledi.



Atlanta Fed Başkanı Bostic'ten Fed'in yüksek faiz macerasının sonuna gelindiği ve İngiltere Merkez Bankası'nın tahvil hamlesine benzer bir geri çekilmeyle güçlü dolar hakimiyetinin sona ereceği beklentilerini başa çıkan bir açıklama geldi. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, 2023 yılında ABD Merkez Bankası (Fed)'in ABD ekonomisinin resesyona girmesi riskine karşın şahin tutumunu yumuşatarak faizleri düşürmeye başlayabileceği söylentileri için "O kadar hızlı bir dönüş olmayacak" diye konuştu.

"Enflasyonla mücadele yeni başladı"

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön