16 / 05 / 2024

Fed'in yumuşayacağı beklentileri boşa çıktı 2023 yılında da artırıma devam

Fed'in yumuşayacağı beklentileri boşa çıktı 2023 yılında da artırıma devam

BM ve IMF açıklamalarından sonra ABD Merkez Bankası hakkında "Fed'in faiz artırımlarının sonu mu geliyor?" söylentileri yayılmaya başladı ancak Atlanta Fed Başkanı Bostic, 2023 yılında faiz indirimi beklenmemesi gerektiğini, uygulanan politikadan dönüşün o kadar hızlı olmayacağını söyledi.



Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva, ABD Merkez Bankası'na son dönemde uyguladığı agresif  faiz politikasıyla ilgili çağrıda bulunarak ihtiyatlı olması ve dünyanın kalanı üzerindeki etkisi karşısında dikkatli olması gerektiğiyle ilgili bir açıklama yapmıştı.

Georgieva, Fed'in bu konudaki sorumluluğunun "çok yüksek" olduğunu dile getirerek dünyanın geri kalan ülkelerinde ve özellikle gelişmekte olan ülkelerde büyük sorunlara yol açabileceği açıklamasının BM'nin çağrısından sonra gelmesi de dikkat çekici olarak yorumlanmıştı. Birleşmiş Milletler (BM) de bir açıklama yaparak merkez bankalarını faiz artışlarını durdurmaya çağırmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön