Kira

Amerika'da kira krizi giderek artıyor!

Amerika'da kira fiyatları her geçen gün daha da yükselmeye devam ediyor. Kiralarını ödemekte zorlanan Amerikan vatandaşları borçlanmaya devam ediyor. İşte detaylar...Amerika Birleşik Devletleri'nde kira giderleri son otuz yılın en hızlı temposunda devam eden artışını sürdürüyor

Korona virüs salgınının ekonomi üzerindeki etkileri her geçen gün daha da hissedilmeye başlandı. Amerika Birleşik Devletleri'nde kira giderleri son otuz yılın en hızlı temposunda devam eden artışını sürdürüyor. ABD'de kiralar aylık ortalama 2 bin doların üzerine çıkmış durumda.

Pandemiyle birlikte Amerika'da büyük şehirlere yüksek miktarda göç olmaya başladı. İnsanların büyük şehirlere dönmesi ve konutun yeterli miktarda olmadığı bazı bölgelerde nüfusun birden artmaya başlaması krizin geçtiğimiz yıl çığ gibi büyümesine neden oldu. 

 

SATIN ALINAN EV SAYISI AZALDIKÇA KİRA FİYATLARI ARTTI

FED'in yüksek faiz artırımları sonrası Amerika'da ev almak da oldukça güçleşti. Alınan ev sayısı azaldıkça kira fiyatları da artış gösterdi. Artan maliyetler ve arz yetersizliği de ev sahiplerine kiraları arttırma olanağı tanımış oldu.

Washington merkezli Urban Institute'tan Kate Reynolds, şu an için kiracılar açısından kusursuz bir fırtına durumunun olduğunu ve kiraların ödenmediği takdirde hem kiracıların hem de ev sahiplerinin manevra alanlarının kalmayacağını söyledi.

 

BARINMA MALİYETLERİ ENFLASYONUN ÜÇTE BİRİ

Amerika Birleşik Devletleri Çalışma Bakanlığı'nın Çarşamba günü yayınlamış olduğu verilere bakılınca barınma giderlerinin tüketici fiyat endeksinin yaklaşık üçte biri olduğu görülüyor. Kira artışında en çok etkilenen kişiler ise beyaz olmayanlar ile gelir düzeyi oldukça düşük olanlar...

Pew Araştırma Merkezi'nin nüfus sayımı verilerine göre siyah ailelerin yaklaşık yüzde 58'i, Latin ailelerinse yaklaşık yüzde 52'si kira ödüyor. Buna karşın Hispanik olmayan beyaz ailelerin yaklaşık dörtte biri ve Asyalı ailelerin yüzde 40'tan biraz azı kirada oturuyor. 
 

MIAMI, ATALANTA VE LAS VEGAS'TA KİRALAR REKOR DÜZEYDE ARTTI

Pandemide Miami, uzaktan çalışanlar için tam bir çekim merkezi haline geldi. Bu sebeple bu bölgede nufüs olduça fazla artış gösterdi ve kiralar geçen seneye göre yüzde 40 arttı. 

Microsoft, Apple ve Google'ın ana şirketi Alphabet gibi teknoloji devlerinin Atalanta'ya doğru genişlemeleri daha yüksek ücretli teknoloji çalışanlarını bu bölgeye taşınmaları konusunda cezbetti. Şehir  daha yüksek fiyatlı şehirlerden daha ucuz seçenekler arayan insanlar için de cazip bir hal aldı.

CoreLogic araştırmasına göre Las Vegas'taki kira artışları da ülkedeki üçüncü en büyük artış oranına sahip.

Kiralarda yeni dönem başladı! Ev sahipleri kiraları 1 senelik peşin istiyor!

Ağustos ayı kira zam oranı belli oldu! Dikkat çeken detay!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Buna dikkat edin, evinizden olmayın!