27 / 09 / 2024

Amerika'da konut fiyatları temmuzda yükseliş gösterdi!

Amerika'da konut fiyatları temmuzda yükseliş gösterdi!

ABD'nin 20 kentindeki konut fiyatlarına ilişkin endeks de temmuzda geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 5,9 yükseldiği kaydedildi. ABD'de S&P CoreLogic Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuzda senelik oranda yüzde 5 arttış gösterdi.




S&P CoreLogic Case-Shiller, temmuz ayına ait ulusal konut fiyat endeksi verilerini açıkladı. Yapılan açıklama kapsamında, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi, temmuzda geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5'lik artış kaydetti.

Öte yandan, rekor tazelemesine karşın konut fiyatlarının artış hızında yavaşlama olduğuna işaret eden endeks, haziranda senelik yüzde 5,5 oranında artmıştı.

Endeks, temmuzda 325,78 değeri ile tüm zamanların en yüksek değerine kadar geldi. Konut fiyatlarının artış hızında yavaşlama olduğuna işaret eden endeks, haziranda yıllık yüzde 5,5 arttış yaşadığı tekrar kaydedilerek, ABD'nin 20 kentindeki konut fiyatlarına ilişkin endeks de temmuzda geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 5,9 yükseldiği ifade edildi. 

 Amerika da konut fiyatları temmuzda yükseliş gösterdi!

Bu dönemde piyasa beklentilerine paralel artış kaydeden endeks, haziran ayında yüzde 6,5 artmıştı. Endeksteki 20 kent arasında konut fiyatlarının yıllık bazda en fazla yükseldiği şehir New York oldu. New York'ta bu dönemde konut fiyatları yıllık bazda yüzde 8,8 kadar çıktı.

New York'un ardından konut fiyatlarının en fazla yükseldiği kentler, yüzde 8,2 ile Las Vegas, yüzde 7,2 ile Los Angeles oldu. Konut fiyatlarının yüzde 0,8 arttığı Portland ise en düşük yıllık artış görülen şehir olarak belirlendiği vurgulandı.

Amerika'da mortgage faizleri 1,5 yılın en düşük seviyesinde...

Amerika'da konut fiyatlarında senenin en küçük artışı yaşandı!

ABD'de ikinci el konut satışları temmuzda ayında yükseldi

ABD'de mortgage faizleri ve başvuruları düşüş yaşadı!


Geri Dön