03 / 05 / 2024

Amerika sigorta şirketlerinde evden çalışmayı iptal etti! Çalışanlar isyanda!

Amerika sigorta şirketlerinde evden çalışmayı iptal etti! Çalışanlar isyanda!

Kaliforniya merkezli sigortacı Farmers Group'ta yaşanan CEO değişimi, "ofise dönüş" politikalarının uygulanmasını beraberinde getirdi. Uzaktan çalışma sözü verilmiş olan ve buna güvenerek evini taşıyan, arabasını satan çalışanlar, yeni yönetim kararına karşı isyan ettiler.



WSJ'nin son haberine göre, Raul Vargas'ın yeni CEO'luk koltuğuna oturması, şirket içi sosyal medya platformunda büyük bir fırtına yarattı. Şirket çalışanları, Vargas'ın yüz yüze çalışma politikası kararını kabul edilemez buldu ve bu durumu yoğun bir şekilde eleştirdi. Kayıtlara geçen 2.000'den fazla şikayet mesajı, çalışanların derin rahatsızlığını gözler önüne seriyor.

Şirket çalışanları konuyla ilgili şikayetlerini dile getirdi

Haberde yer alan bir çalışanın ifadeleri ise durumu daha da ortaya koydu: “Bana pozisyonu kabul ettiğimde uzaktan çalışma esaslı bir iş olacağı ve şirketin ilerici bir yaklaşım benimsediği söylenmişti. Ancak şimdi bu durum, bana göre, kaba bir güç sergilemesi gibi görünüyor.”

Şirketin sözcüsü durumla ilgili açıklamada bulunarak, "Yeni çalışma düzenimizde, Farmers ofislerimizin 50 mil yarıçapında yaşayan çalışanlarımızın haftanın en az üç günü ofislerimizde bulunmalarını ve geri kalan iki gün ise uzaktan çalışma özgürlüğüne sahip olmalarını öngörüyoruz," dedi. Sözcü, "Çalışma biçimlerimiz pozisyonlara ve iş gerekliliklerine bağlı olarak değişiklik gösterecek. Farmers kadrosunun yaklaşık yüzde 60'ı bu hibrit çalışma modeline dahil olacak, geriye kalan rollerimiz ise ya tamamen uzaktan ya da tamamen ofis içi olacak şekilde düzenlenecek," diye ekledi.


Geri Dön