30 / 04 / 2024

Beşiktaş Denizcilik tersane yatırımını iptal etti

Beşiktaş Denizcilik tersane yatırımını iptal etti

Beşiktaş Denizcilik Grubu, Adana-Yumurtalık Serbest Bölgesinde gerçekleştirmeyi planladığı bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü tersane yatırımını iptal etti



Eski BJK yöneticisi İhsan Kalkavan'ın sahibi olduğu Beşiktaş Denizcilik Grubunun, Adana-Yumurtalık Serbest
Bölgesinde gerçekleştirmeyi planladığı bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü tersane yatırımını iptal ettiği bildirildi.
Yumurtalık Serbest Bölge Müdürü Muharrem Pusat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılının başlarında tersane kurmak için çalışmalara başlayan grubun kendilerinden 320 bin metre kare alan kiraladığını söyledi.

Bu süre içerisinde yaptıkları çalışmalar kapsamında ÇED raporunu da alan grubun krizi gerekçe göstererek yatırımını iptal ettiğini kendilerine bildirdiğini ifade eden Pusat, şöyle konuştu:
"Kriz nedeniyle, bölgede yatırım kararı alan Palyat Denizcilik yetkilileri de faaliyet sözleşmelerini iptal ettiklerini bildirdi. Bölgede daha önce de Med Marine ve Hisarlı denizcilik tersane yatırımlarından vazgeçmişlerdi. Bugüne kadar yatırımlarını iptal eden 4 firma ÇED toplam 2 milyon dolarlık harcama yapmıştı." Pusat, bölgede halen Akbaşoğlu Denizcilik Grubu'na bağlı Akdeniz Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret AŞ'nin faaliyette olduğunu ifade ederek, Tersan Tersanecilik ile Ugod Uğursan'ın yatırım yapmak için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

-YAKLAŞIK 3 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEKTİ-
Yumurtalık Serbest Bölgesinde 320 bin metre kare alan kiralayan BJK Denizcilik buraya Akdeniz'in en büyük bakım ve onarım tersanesini kuracaktı. Birinin uzunluğu 400, eni 70 metre, diğeri ise uzunluğu 350 eni 70 metre
olan iki havuz inşaa edilecekti. Uçak gemisinin de havuzlanabileceği tersanede, yılda 400 bin DWT'lik 100
geminin bakım ve onarımının yapılması, ayrıca 2 geminin de üretiminin yapılması hedefleniyordu. 100 milyon dolar harcamayla kurulacağı ve 3 yıl içerisinde tamamlanacağı duyurulan tersanede, yaklaşık 3 bin kişi istihdam edilecekti.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Uçak gemisi bakımı bile yapabilecek tersane krize takıldı

BEŞİKTAŞ Spor Kulübü'nün eski yöneticisi İhsan Kalkavan'ın sahibi olduğu Beşiktaş Denizcilik Grubu'nun, Adana-Yumurtalık Serbest Bölgesinde gerçekleştirmeyi planladığı tersane yatırımını iptal ettiği bildirildi. Yumurtalık Serbest Bölge Müdürü Muharrem Pusat, 2008'in başlarında tersane kurmak için çalışmalara başlayan grubun kendilerinden 320 bin metre kare alan kiraladığını söyledi. Pusat, ÇED raporunu da alan grubun krizi gerekçe göstererek yatırımını iptal ettiğini kendilerine bildirdiğini kaydetti. 100 milyon dolar harcamayla, 3 yıl içinde- Akdeniz'in en büyük bakım ve onarım tersanesini kurmayı planlayan şirket, 3 bin kişiye de istihdam sağlayacaktı. Uçak gemisinin de havuzlanabileceği tersanede, yılda 400 bin DWT'lik 100 geminin bakımının yapılması, ayrıca 2 geminin de üretimi hedefleniyordu. Pusat, yatırım kararı alan Palyat Denizcilik'in de faaliyet sözleşmesini iptal ettiğini bildirdi.
Sabah

İhsan Kalkavan 250 milyon dolarlık yatırımı askıya aldı

İhsan Kalkavan, sahibi olduğu Beşiktaş Denizcilik Grubu'nun Adana-Yumurtalık Serbest Bölgesi'nde gerçekleştirmeyi planladığı yaklaşık 250 milyon dolarlık tersane yatırımını askıya aldı

3 yıl içinde tamamlanması planlanan tersane 3 bin kişiyi istihdam edecekti ve  Avrupa'nın en büyük bakım ve onarım tersanesi olacaktı. Bölgede yılda 400 bin DWT'lik 100 geminin bakım ve onarımının yapılması, 2 geminin de üretimi planlanıyordu. Beşiktaş Denizcilik'in sahibi İhsan Kalkavan bu yılın ilk 9 ayının net olmaması nedeniyle yatırımı askıya aldıklarını belirterek şöyle dedi: 
"Koşullar düzelene kadar böyle bir karar almak en doğrusuydu. Çünkü yatırım özkaynakla olacaktı. Bu ortamda maalesef bankaların kredi vermesi mümkün değil. Biz Yalova'da 1000 kişinin istihdam edildiği tersanemizi korumaya çalışıyoruz. 320 bin metrekare alan için yılda yaklaşık 400 bin dolar kira ödüyoruz. Bunun da en az iki yıl dondurulması için talepte bulunduk. Yanıta göre değerlendirmelerde bulunacağız."
Kriz nedeniyle Palyat Denizcilik, Med Marine ve Hisarlı Denizcilik de yatırımdan vazgeçti. Adı geçen 4 firma 2 milyon dolarlık harcama yapmıştı.
Beste Önkol/Milliyet

Akdeniz'in en büyük tersanesi olacaktı, krize kurban gitti

İhsan Kalkavan'ın sahibi olduğu BJK Denizcilik'in Adana'da yapımını sürdürdüğü Akdeniz'in en büyük bakım ve onarım tersane projesi kriz nedeniyle iptal edildi

Eski BJK yöneticisi İhsan Kalkavan'ın sahibi olduğu Beşiktaş Denizcilik Grubu'nun, Adana-Yumurtalık Serbest Bölgesi'nde gerçekleştirmeyi planladığı bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü tersane yatırımını iptal ettiği açıklandı.
Yumurtalık Serbest Bölge Müdürü Muharrem Pusat, yaptığı açıklamada, 2008 yılının başlarında tersane kurmak için çalışmalara başlayan grubun kendilerinden 320 bin metrekare alan kiraladığını söyledi.

Dört firma iptal etti
Bu süre içinde yaptıkları çalışmalar kapsamında Çevre Etki Değerlendirmesi   (ÇED) raporunu alan grubun krizi gerekçe göstererek yatırımını iptal ettiğini kendilerine bildirdiğini ifade eden Muharrem Pusat, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kriz nedeniyle, bölgede yatırım kararı alan Palyat Denizcilik yetkilileri de faaliyet sözleşmelerini iptal ettiklerini bildirdi. Bölgede daha önce de Med Marine ve Hisarlı denizcilik tersane yatırımlarından vazgeçmişlerdi. Bugüne kadar yatırımlarını iptal eden 4 firma ÇED toplam 2 milyon dolarlık harcama yapmıştı."
Pusat, bölgede halen Akbaşoğlu Denizcilik Grubu'na bağlı Akdeniz Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret AŞ'nin faaliyette olduğunu ifade ederek, Tersan Tersanecilik ile Ugod Uğursan'ın yatırım yapmak için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.  
Yumurtalık Serbest Bölgesi'nde 320 bin metrekare alan kiralayan BJK Denizcilik buraya Akdeniz'in en büyük bakım ve onarım tersanesini kuracaktı.

3 bin kişi çalışacaktı
Uçak gemisinin de havuzlanabileceği tersanede, yılda 400 bin DWT'lik 100 geminin bakım ve onarımının yapılması, ayrıca iki geminin de üretiminin yapılması hedefleniyordu. 100 milyon dolar harcamayla kurulacağı ve üç yıl içerisinde tamamlanacağı duyurulan tersanede, yaklaşık 3 bin kişi istihdam edilecekti.
Radikal

Kalkavan Yumurtalık projesini iptal etti

Eski BJK yöneticisi İhsan Kalkavan'ın sahibi olduğu Beşiktaş Denizcilik Grubu'nun, Adana-Yumurtalık Serbest Bölgesi'nde gerçekleştirmeyi planladığı bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü tersane yatırımını iptal ettiği bildirildi.

Yumurtalık Serbest Bölge Müdürü Muharrem Pusat, 2008 yılının başlarında tersane kurmak için çalışmalara başlayan grubun kendilerinden 320 bin metre kare alan kiraladığını söyledi. BJK Denizcilik buraya Akdeniz'in en büyük bakım ve onarım tersanesini kuracaktı. 100 milyon dolar harcamayla kurulacağı ve 3 yıl içerisinde tamamlanacağı duyurulan tersanede, yaklaşık 3 bin kişi istihdam edilecekti.
Star


Geri Dön