29 / 04 / 2024

Amerikalıların serveti 3. çeyrekte azaldı!

Amerikalıların serveti 3. çeyrekte azaldı!

ABD Merkez Bankası (Fed), temmuz-eylül dönemine ait merakla beklenen "ABD'nin Finansal Hesapları" raporunu yayımladı. Söz konusu rapora göre ülkede hane halkının net serveti bu yılın üçüncü çeyreğinde yaklaşık 151 trilyon dolar şeklinde kaydedildi.



ABD Merkez Bankası (Fed), temmuz-eylül dönemine ait merakla beklenen "ABD'nin Finansal Hesapları" raporunu yayımladı. Söz konusu raporda yer alan detaylara göre, ülkede hane halkının net serveti 2023 yılının 3. çeyreğinde yaklaşık 151 trilyon dolar olarak kaydedildi.

2023 yılının 3. çeyreğinde bir önceki çeyreğe gözde yüzde 0,9 azalan hane halkı serveti, 2022 yılının aynı dönemine göre ise yüzde 5,7 artış gösterdi.

ABD'de hane halkı net serveti, bu senenin ilk çeyreğinde 146,6 trilyon dolar, 2. çeyreğinde de 152,3 trilyon dolar şeklinde hesaplanmıştı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre 2023 yılının 3. çeyreğinde toplam hane halkı servetindeki azalışta, Amerikan hisse senetlerindeki 1,7 trilyon dolarlık değer kaybının gayrimenkullerin toplam değerindeki 500 milyar dolarlık artışla dengelenmesi de etkili oldu.

Amerikalıların serveti 3. çeyrekte azaldı!

Yine verilen bilgilere göre Amerikan hane halkı borcundaki artış ise bu 2023 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 2,7'den yüzde 2,5'e geriledi.

Açıklanan rakamlara göre Söz konusu bu dönemde tüketici kredileri yüzde 1,1 ve mortgage (konut kredisi) borcu yüzde 2,5 arttı.

2023'ÜN 2. ÇEYREĞİNDE REKOR SEVİYEYE ULAŞMIŞTI

ABD Merkez Bankası (Fed), bu yılın nisan-haziran dönemine ait "ABD'nin Finansal Hesapları" raporunu geçtiğimiz Eylül ayında yayınlamıştı.

Merakla beklenen rapora göre, ABD'de hane halkının net serveti 2023 yılının 2. çeyreğinde 154,3 trilyon dolar şeklinde kaydedilmişti.

Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, söz konusu bu dönemde rekor seviyelere ulaşmış olan hane halkı serveti, bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,7, 2022'nin aynı dönemine göre de yüzde 4,9 artış göstermişti.

Ayrıca yine söz konusu konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, ABD'de hane halkı net serveti, 2023'ün ilk çeyreğinde 148,8 trilyon dolar şeklinde hesaplanmıştı.

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre 2023 yılının 2. çeyreğinde toplam hane halkı servetinde yaşanan artışta, Amerikan hisse senetlerinin toplam 2,6 trilyon dolar değer kazanması ve gayrimenkullerin toplam değerinin de 2,5 trilyon dolar artış göstermesi de etkili olmuştu.

 

Yunan adalarına 7 günlük vize Bodrum'da 2 bin TL olan lahmacun fiyatlarını tarihe karıştır mı? 

Ev sahiplerine kara haber: Kiracınızı bu şekilde evden çıkaramazsınız! Cezası var!

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin en zengin ve yoksul kentleri belli oldu...


Geri Dön