Kent Haberleri

Amerikan hükümetinden Şekerbank'a deprem bölgesi için 100 milyon dolarlık kredi!

Şekerbank ile ABD hükümetinin finansal kuruluşu olan US International Development Finance Corporation (Amerikan Uluslararası Kalkınma Finans Kuruluşu-DFC), şubatta meydana gelen büyük deprem felaketinden etkilenen bölgenin kalkınmasına yönelik 100 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzaladı.

Şekerbank ile ABD hükümetinin finansal kuruluşu olan US International Development Finance Corporation (Amerikan Uluslararası Kalkınma Finans Kuruluşu-DFC), arasında deprem bölgesinin kalkınması için 100 milyon dolarlık kredi anlaşması yapıldı.

Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Göktan'ın ev sahipliğiyaptığı toplantıda, ABD Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake ve ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh katıldı. Şekerbank'ın da kendi kaynaklarından ekleyeceği 33 milyon dolar ile toplam proje tutarı 133 milyon dolara ulşamış olacak.

KADIN İŞETMECİLER VE KOBİLER DESTEKLENECEK!

7 yıl vadeli kredi, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgenin kalkınması öncelikli olmak üzere kadın işletmelerin ve KOBİ'lere finansal destek sağlanacak.

DFC kredisi ile Şekerbank, 7 yılda yüzde 80'i mikro ve küçük işletmeler olmak üzere 350 bine yakın KOBİ'yi ve deprem bölgesinde yaklaşık 1,5 milyon mevcut ve yeni istihdam desteği düşünüyor.

Toplantıda konuşan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake, söz konusu kredinin Türkiye'de depremden etkilenen toplulukları desteklemek için atılmış büyük bir adım olduğunu belirterek, yeniden yapılanma sürecinde rol almaktan onur duyduklarını açıkladı.

DFC'de görev alanlara teşekkür eden L. Flake şubat ayından bugüne kadar bu noktaya gelebilmek için çok sıkı bir çalışma yürütüldüğünün altını çizerek, ''Depremden sadece birkaç ay sonra kaydedilen ilerlemeyi görmek bizi çok etkiledi. Sürecin kalıcı bir şekilde ilerlemesi için krediye veya finansmana ihtiyaç var. Kredilerin çoğu 2 bin doların altında olacak. Bu da 100 bin kişiye fon sağlayabileceğiniz ve yaklaşık 1,5 milyon kişinin hayatına doğrudan dokunabileceğiniz anlamına geliyor. Yani bu önemli bir şey." diye konuştu.


7 YIL BOYUNCA 350 BİNE YAKIN KOBİ'YE FİNANSAL DESTEK SAĞLANACAK!

Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Göktan  söz konusu kredi anlaşmasının gerçekleşmesini sağlayan DFC temsilcilerine ve destekleri için teşekkür etti.

Şekerbank'ın son yıllarda finansal performansında sergilediği sürdürülebilir başarıya da değinen Göktan, Banka'nın kırsal bölgeler ağırlıklı olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanındaki yaygın şube ağıyla mikro ve küçük işletmelerin finansmanında öncü bir role sahip olmasının DFC'nin seçiminde büyük rol oynadığını vurguladı.

Göktan, "Söz konusu kredi mümkün olduğunca tabana yaygın bir şekilde kullandırılacak. Bu doğrultuda 7 yıl boyunca yüzde 80'i mikro ve küçük işletmeler olmak üzere 350 bine yakın KOBİ'ye finansman sağlamayı öngörüyoruz." diye konuştu.

İş Bankası 100 bin TL Faizsiz Kredi Verecek

381 bin 376 yapıdan, 30 milyon 388 bin 676 çipli beton numunesi alındı!