29 / 04 / 2024

Amsterdam ve Roterdam belediyesi Avrasya Maratonu’na katılacak!

 Amsterdam ve Roterdam belediyesi Avrasya Maratonu’na katılacak!

Hollanda’nın Amsterdam Belediye Başkanı Ebehard Van Der Laan ile Rotterdam Belediye Başkanı Ahmet Aboutaleb’i ağırlayan Başkan Kadir Topbaş, her iki başkanın da bu yılki Avrasya Maratonu’na katılacağını, kıtalararası koşuyu birlikte gerçekleştireceklerini



Hollanda’nın Amsterdam Belediye Başkanı Ebehard Van Der Laan ile Rotterdam Belediye Başkanı Ahmet Aboutaleb, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraçhane Belediye Sarayı’ndaki makamında ziyaret etti. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından bir açıklama yapan Başkan Kadir Topbaş, Türkiye-Hollanda ilişkilerinin bundan 400 yıl öncesine dayandığını hatırlatarak, Hollanda’da iş hayatında, siyasi ve sanat hayatında birçok Türk’ün yaşadığını ve bundan gurur duyduklarını söyledi.


Rotterdam’ın İstanbul’un kardeş şehri olduğunu belirten Kadir Topbaş, Amsterdam’ında karşılıklı işbirliği yaptıkları önemli bir belediye olduğunu söyledi.  İki başkanın kendisini Türkiye ile Hollanda’nın ilişkilerinin 400. Yılı dolayısıyla 11 Aralık’ta Rotterdam’da düzenlenecek final seremonisine davet ettiğini ve bu davete gideceğini ifade eden Başkan Topbaş, gelecek Nisan ayı içinde iki belediyeye bir ziyaret gerçekleştireceğini de kaydetti.


Amsterdam Belediye Başkanı Laan ve Rotterdam Belediye Başkanı Aboutaleb’in her yıl İstanbul’da iki kıta arasında düzenlenen Avrasya Maratonu’na katılacağını açıklayan Topbaş, Avrasya Maratonu’nda Boğaz Köprüsü’nü birlikte geçeceklerini dile getirdi.


İstanbul Hollandalı başkanları etkiledi


Amsterdam Belediye Başkanı Ebehard Van Der Laan da misafirperverliğinden ötürü Kadir Topbaş’a teşekkür etti. Hollanda’da 400 bin elçi konumunda Türk yaşadığını belirten Laan, “Kendilerinin açık görüşlülüklerine ve İstanbul’daki başarılarına tanık olduk ve aynı şekilde burada da buna şahitlik ettik” diye konuştu.


“Dostumuz Kadir Topbaş ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduk” diyen Rotterdam Belediye Başkanı Ahmet Aboutaleb ise, “Biz bu gün bir araya gelerek kentlerin gelişimi, kültür sektörümüz ortak yatırımımız hakkında konuşabildik. Bu paylaşım dostluğun oluşumundaki en önemli etkendir. Bu dostlukla birlikte güven gelir. Güvenin devamında kentlerin gelişimini sağlamak beraber bir işbirliği yapmak çok kolaydır” şeklinde konuştu.


Dün İstanbul üzerinde helikopter turu yaptıklarını da aktaran Aboutaleb, İstanbul’un gelişiminden etkilendiklerini belirterek, “Ne kadar büyük ve muhteşem bir şehir olduğunu görebildik. Bu büyük halkın büyük bir kenti olduğunu görebildik. Bu fırsatla hem geçmişimizi kutlama hem de geleceğimizi konuşma imkanını yakaladık. Bu noktada geleceğimiz noktasında işbirliği en önemli şeydir” ifadelerini kullandı.

İBB


Geri Dön