06 / 05 / 2024

Anadolu Ajansı Beyrut Bürosu yarın törenle hizmete açılacak!

 Anadolu Ajansı Beyrut Bürosu yarın törenle hizmete açılacak!

Anadolu Ajansı Beyrut Bürosu yarın düzenlenecek törenle hizmete açılacak. Öztürk'ün Beyrut'ta bulunduğu süre içinde Lübnan'daki bazı televizyon ve gazetelere AA'nın çalışmaları hakkında bilgi vermesi planlanıyor



Merkezi Kahire'de bulunan AA Ortadoğu Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Beyrut bürosunun açılış törenine Lübnan Enformasyon Bakanı Velid Dauk, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız ve Lübnan'daki siyasi parti temsilcileri, televizyon ve gazetelerin genel yayın yönetmenleri ile dini temsilcilerin katılması bekleniyor.


AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün bulunduğu heyet, büronun resmi açılışını yapmak üzere başkent Beyrut'a geldi.


Öztürk'ün Beyrut'ta bulunduğu süre içinde Lübnan'daki bazı televizyon ve gazetelere AA'nın çalışmaları hakkında bilgi vermesi planlanıyor.


Ortadoğu Bölge Müdürlüğü


Türk-Arap dünyası arasında doğru haber akışını sağlamak amacıyla kurulan AA Arapça Haberler Koordinatörlüğü, her geçen gün gücüne güç katıyor. 18 Kasım'da resmen açılışı yapılan Ortadoğu Bölge Müdürlüğü, Arapça konuşan ülkelerdeki ofisleri ve temsilcilikleri aracılığıyla olayların doğru biçimde dünya kamuoyuna aktarılmasına öncülük etmeye başladı.


Kahire'deki Ortadoğu Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Libya, Fas, Erbil, Gazze, Kudüs ofislerinin yanı sıra, Arapça konuşan 9 ülkede temsilcisi bulunuyor.


Kısa sürede Arapça yayınlanan günlük ortalama haber sayısını 150'ye, fotoğraf sayısını 200'e, görüntü sayısını da 25'e çıkararak, diğer uluslararası ajanslar arasında yerini alan Ortadoğu Bölge Müdürlüğü, ofis ve temsilcilik sayısını artırarak, ''Ortadoğu'nun en iyi ajansı'' olma hedefine ilerliyor.

AA


Geri Dön