28 / 04 / 2024

Anadolu Grubu inşaat sektörüne girdi, konut yapacak!

Anadolu Grubu inşaat sektörüne girdi, konut yapacak!

Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, grubun elindeki arazileri değerlendirmek amacıyla gayrimenkul sektörüne girdi. Bunun için AEH Gayrimenkul Yatırımları adlı bir de şirket kurdu



Amaçlarının ellerindeki arazileri değerlendirmek olduğunu ve şu an ellerinde 4 proje için arazi stoku olduğunu dile getiren Özilhan, "Birkaç yıldır görüştüğümüz inşaat şirketleri var. Onlarla birlikte çalışacağız. Nihai sonuca ulaşınca projeler için kullanacağımız markamız da belli olacak" dedi.

Anadolu Grubu şirketlerinin ortaklığındaki AEH Gayrimenkul'ün sermayesi 1 milyon lira. Şirket 11 Ekim'de kuruldu.

Özilhan, "Şu an elimizdekiler konusunda çalışma halindeyiz. Projelerimiz arasında iş merkezleri de olacak konutlar da. Nerede ne yapacağımıza ise arazinin yerine göre karar vereceğiz" diye konuştu.

Faaliyet konusu gayrimenkullerin satın alınması, kiralanması ve satılması olarak görülüyor. Şirkette en büyük ortak konumunda Anadolu Endüstri Holding var.

1 milyon liralık şirket sermayesinin 996 bin lirası bu şirket üstünde. Kalan paylar ise grup şirketlerinden Anadolu Araçlar, Çelik Motor, Anadolu Motor ve Anadolu Bilişim Hizmetleri arasında dağılıyor.

Habertürk


Geri Dön