05 / 05 / 2024

Anadolu Sigorta 60 milyon TL hasar ihbarı tutarı aldı

Anadolu Sigorta 60 milyon TL hasar ihbarı tutarı aldı

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, sel felaketiyle ilgili çalışmalarını hızla sürdürüyor



Sigorta sektörünün 1994 ve 2001 krizlerinde olduğu gibi bu krizde de reel anlamda küçülmesinin beklenen bir gelişme olduğuna işaret eden Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, 2009'da reel değil, nominal bir büyüme beklendiğini söyledi.

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, sigorta sektörünün 2009 yılındaki ilk altı aylık performansına bakıldığında, küresel durgunluğun etkilerinin beklentiler paralelinde gerçekleştiğini ifade etti. Su, "Krizin Türk sigorta sektörüne etkileri, otomotiv sektörüne olan etkileri paralelinde, 2008 yılının ikinci yarısından itibaren belirgin şekilde hissedildi. Prim üretimlerinin yaklaşık yarısının kasko ve trafik branşlarından alınıyor olması bu kaybın temel sebebidir. Kredi hacminin daralması, kredi sigortalarını da olumsuz etkiledi. 2001 krizinin ardından azalarak da olsa devam eden büyüme trendi, genel talep eksikliği nedeniyle son bulmuş oldu. Sektörün 1994 ve 2001 krizlerinde olduğu gibi bu krizde de reel anlamda küçülmesi zaten beklenen bir gelişmeydi. Küçülmeyi kendi şartları içerisinde değerlendirdiğimizde normal karşılıyoruz. Kesin bir değerlendirme yapabilmek için erken olmakla birlikte, 2009 yılı büyümesinin nominal olarak gerçekleşmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Anadolu, sel için 60 milyon TL ödeyecek

Anadolu Sigorta, sel felaketiyle ilgili çalışmalarını hızla sürdürüyor. Eksper görevlendirmelerini süratli bir şekilde gerçekleştiren Anadolu Sigorta, tahmini zararı 1 milyon TL'nin üstünde olan sigortalılarına % 25'lik ön ödeme yaptı. 1 milyon TL'nin üzerinde hasarı olan 16 müşteriye toplamda 9 milyon TL ödendi. Anadolu Sigorta'nın bugüne kadar aldığı hasar ihbarı tutarı ise 60 milyon TL. Anadolu Sigorta, sigortalılarını meydana gelen sel felaketine bağlı olarak ortaya çıkan yasal yükümlülükleri (KDV kanunu v.b.) konusunda da ayrıca bilgilendiriyor.
Vatan


Geri Dön