07 / 10 / 2024
fuzul

Anadolulu tüketicinin Modoko'ya ilgisi artı!

Anadolulu tüketicinin Modoko'ya ilgisi artı!

Mobilyanın Başkenti Modokoda ihtiyaca özel tasarımlı mobilyalara ilginin arttığı, Bursa ve Edirne başta olmak üzere ortanın üzerinde gelir seviyesine sahip tüketici grubu olduğu belirtildi




Ekonomik kriz sonrası Mobilyanın Başkenti Modokoda ihtiyaca özel tasarımlı mobilyalara ilginin arttığı, gelen müşteri gruplarının İstanbul çevresindeki illerden Bursa ve Edirne başta olmak üzere ortanın üzerinde gelir seviyesine sahip tüketici grubu olduğu belirtildi.



Mobilyanın Başkenti  Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, para harcarken daha dikkatli davranan ve giderek bilinçlenen müşterilerin, kaliteli ürünleri en uygun fiyatla almak amacıyla araştırma yaptıklarını ve bunun için Modokoya  yöneldiklerini söyledi. Özellikle Anadolu için uzak bir lokasyon algısına sahip olmalarına ve global ekonomik krizin etkilerine karşın Modokoya gelen müşteri sayısında her geçen gün artış olduğunu dile getiren Özçelik, tüketici Türkiye içinde ve yurtdışında Modokoyu tanıyor, biliyor artık, dolayısıyla bizim müşteri sayımız da giderek artıyor. Bunu kesinlikle kişiye özel tasarım üretmemize, herkese uygun ve çok seçenekli mağazalardan oluşan bir alışveriş merkezi olmamıza bağlıyoruz dedi. Türkiye'de tüketici profilinin giderek bilinçlendiğini ifade eden Özçelik, mobilyada tüketici tercihlerinin tek mağazalardan çok seçenekli alışveriş ortamına kaydığını belirterek, şunları kaydetti:  Tüketici tercihleri mağazalardan, Modoko gibi çok seçenekli ortamlara kaydı. Tüketicimiz o kadar bilinçlendi ki, evin hanımından başlayan disiplinle çocuğa kadar hem kaliteli, hem ucuz alışverişin adresini arar hale geldi, bu da bizlere olan ilgiyi artırdı.
Hafta sonu Bursadan orta gelir grubunun üstünde 680 müşterimiz geldi

Ekonomik krizin etkilerini üzerinden atan mobilya sektörü, iç pazarı hareketlendirmek adına yürüttüğü tanıtım faaliyetlerinin meyvesini de almaya başladı. Başkan Etem Özçelik Modokonun tanıtım kampanyalarını duyarak çok çeşit ve kişiye özel tasarım mobilya alışverişi için Bursadan 680 kişilik bir tüketici grubunun geçtiğimiz hafta sonu Modokoya geldiğini ifade etti. Özçelik tüketiciler eskiden bize gelirken tereddüt ediyordu, özel tasarım pahalı olur diye, artık bu anlayış değişiyor. Belirli standardın üzerindeki ailelerin de daha fazla geleceğine, yenilerinin ekleneceğine inanıyorum. Modokonun büyüklüğünden etkilenen , bu Bursalı müşteri grubunun özellikle koltuk takımı ve yatak odası, yemek masası siparişi verdiğini gözlemledik. Bu ürünlerin nakliyeleri Modoko tarafından ücretsiz karşılanıyor. Bursalı müşterilerimiz, en geç bir hafta içinde mobilyalarına kavuşacak.dedi.

350 mağazadan oluşan bir mobilya alışveriş merkezi olarak, müşteri sayılarının yüzde 20'ye yakın artış gösterdiğini, yakaladıkları ivmenin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Özçelik, Genel olarak perakende sektöründe hareketlenme görülmesine karşın, bizdeki artış ortalamanın çok üzerinde gerçekleşti. Anadoluya yakın olmanın avantajını yaşıyoruz diye konuştu.

 


Geri Dön