11 / 05 / 2024

Analistlerden flaş iddia! Ortalık çok karışacak! 1 Doları olan kişileri bile ilgilendiriyor!

Analistlerden flaş iddia! Ortalık çok karışacak! 1 Doları olan kişileri bile ilgilendiriyor!

JPMorgan Chase ekonomistleri, agresif bir Fed faiz artırımının gelecek yıl hafif bir durgunluğu tetikleyebileceğini ve ABD'de bir milyondan fazla işe mal olabileceğini tahmin ettiler.



Ekonomistler, JPMorgan Chase & Co. Faiz artışlarının bir milyondan fazla ABD işine mal olabileceği ve Fed'in 2024 yılına kadar borçlanma maliyetlerini düşüreceği için ABD'nin gelecek yıl "ılımlı" bir resesyona gireceğini tahmin ediyor.

Ekonomistler Michael Feroli ve Daniel Silver Çarşamba günü yayınladıkları raporda, Fed'in politika faizlerini Aralık ayında 50 baz puan ve gelecek yıl yapacağı ilk iki toplantının her birinde 25 baz puan artırarak yüzde 4,75-5 hedef aralığına ulaşacağını söyledi.

Analistlerden flaş iddia! Ortalık çok karışacak! 1 Doları olan kişileri bile ilgilendiriyor!

FED 2024 İKİNCİ ÇEYREĞİNDEN İTİBAREN FAİZ DÜŞÜREBİLİR!

Analistler, enflasyonun Federal Rezerv'in faiz oranlarını 2024'ün ikinci çeyreğinden başlayarak her çeyrekte 50 baz puan düşürmeye başlamasına ve yıl sonunda yüzde 3,5'e ulaşmasına izin verecek kadar yavaşlayacağını söylüyor.

Ekonomistler "Öte yandan, toplam talebin yavaşlamasını ve nihayetinde işgücü piyasasında kendini besleyen bir zayıflığa yol açacağını ve 2024'ün ortasına kadar bir milyondan fazla işin kaybedileceğini tahmin ediyoruz. İşgücü piyasasındaki bu zayıflık, Fed'i, politikayı daha tarafsız bir duruşa doğru gevşetmeye başlayabilecek kadar dezenflasyonist itici güç ürettiğine ikna edecek" şeklinde konuştu.

Ancak Feroli ve Silver, Kongre'de teknik temerrüt riski oluşturan federal borç limiti tartışması gibi daha derin bir durgunluğun Fed'i borçlanma maliyetlerini sert bir şekilde düşürmeye sevk edebileceğine dikkat çekiyor.

Peki, dolarda son durum ne? İşte 16 Kasım 2022 dolar kuru...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön