27 / 04 / 2024

Altını olanlar dikkat! Hemen buraya bakın, ortalık çok karıştı!

Altını olanlar dikkat! Hemen buraya bakın, ortalık çok karıştı!

Son dönemde, ABD'deki Silikon Vadisi Bankası ve Signature Bank'ın iflas etmesi, altın fiyatları üzerinde etkili oldu. İnsanlar, güvenli liman olarak kabul edilen altına talebi arttırdı ve bu da ons altının 1900 doların üzerindeki seviyelere ulaşmasına neden oldu.



Son günlerde ABD'de meydana gelen banka iflasları altın piyasasını hareketlendirdi. Silikon Vadisi Bankası ve Signature Bank'ın iflasları dünya genelinde tedirginlik yarattı. Bu gelişmeler, güvenli liman olarak görülen altına olan talebi artırdı ve ons altın bir buçuk ay sonra 1900 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Altın yükselişi fırsat bilen bazı vatandaşlar kâr satışı için Kapalıçarşı'ya gitti.

 Altını olanlar dikkat! Hemen buraya bakın, ortalık çok karıştı!

Küresel piyasalardaki gelişmelerin yanı sıra, finans uzmanları, daha fazla bankanın iflas edebileceği konusunda uyarıda bulundu. Bu iflasların devam edip etmeyeceği belirsizliğini korurken, altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Altın yatırımcılarına her zaman için altının güvenli bir liman olduğunu hatırlatan kuyumcu Can Güzeliş, uzun vadeli düşünmeleri konusunda uyarıda bulundu.


Geri Dön