28 / 04 / 2024

Aman dikkat! Hemen buraya bakın, sahte altın satın almış olabilirsiniz!

Aman dikkat! Hemen buraya bakın, sahte altın satın almış olabilirsiniz!

Son dönemde altın fiyatlarındaki yükseliş, dolandırıcıların dikkatini çekti ve düğün sezonunun başlamasıyla birlikte piyasada sahte altınların sayısı artmaya başladı. Peki, gerçek olmayan altınları nasıl ayırt edebiliriz? İşte, mağdur olmamak için dikkat etmemiz gereken önlemler...



Düğün sezonu yaklaşıyor ve altın fiyatları yükseliyor, bu da dolandırıcıların daha da hareketlenmesine neden oluyor. Dolandırıcılar, sahte altınlarla insanların cebine göz dikmeye çalışıyor. Bu durumla ilgili kuyumcular, vatandaşları uyararak dikkatli olmalarını istedi. Gerçek olmayan altını nasıl anlayabiliriz? TGRT Haber muhabiri Buğra Olaç, mağdur olmamak için kuyumculara sordu.

 Aman dikkat! Hemen buraya bakın, sahte altın satın almış olabilirsiniz!

VATANDAŞIN ANLAMASI MÜMKÜN DEĞİL!

Kuyumcu Hasan Çavuşculu, sahte altının artışına dikkat çekerek şunları belirtti:

“Vatandaş olarak böyle bir şeyi ayırt etmek mümkün değildir. Ancak kuyumcular kesinlikle satmaz. Kontrolü yapabilmek için bazı araç gereçler lazım. Kuyumcu sürekli eline alıp baktığı için görünce anlayabilir ama vatandaş anlayamaz.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön