12 / 05 / 2024

Aman dikkat! Hemen buraya bakın, sahte altın satın almış olabilirsiniz!

Aman dikkat! Hemen buraya bakın, sahte altın satın almış olabilirsiniz!

Son dönemde altın fiyatlarındaki yükseliş, dolandırıcıların dikkatini çekti ve düğün sezonunun başlamasıyla birlikte piyasada sahte altınların sayısı artmaya başladı. Peki, gerçek olmayan altınları nasıl ayırt edebiliriz? İşte, mağdur olmamak için dikkat etmemiz gereken önlemler...



 Aman dikkat! Hemen buraya bakın, sahte altın satın almış olabilirsiniz!

TUZ RUHU İLE TEST EDİYORUZ!

Çavuşculu, zaman zaman özellikle bilezikler konusunda bile kendilerinin yanıldığını söyleyerek şunları dile getirdi: 

“Biz bu bileziği müşteriden aldığımız zaman eğiyoruz, ayrıca keseceğiz. Bileziğin içinde ayar ve damgası var. Bunun da sahtesini yapıyorlar. Zaman zaman da yanılıyoruz. Tuz ruhu ya da Kezzap kullanıyoruz. Kezzabı değiriyoruz, sahte ise yemyeşil oluyor. Bu gerçek altında olmaz” dedi. 

Çavuşculu, altının belirli bir değeri olduğuna dikkat çekerek, bir kuyumcunun 10 liraya aldığı altını 12 liraya satması gerektiğini söyledi. Eğer bir kuyumcu, aldığı altını değerinden daha düşük bir fiyata, örneğin 9 liraya satarsa, bu duruma şüpheyle yaklaşılması ve alışveriş yapılmaması gerektiğini belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön