28 / 04 / 2024

Andorralılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Andorralılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Andorralılar Türkiye'den gayrimenkul alabilir mi? Andorralılar Türkiye'den ev alabilir mi? Türkiye'den arsa alabilir mi? Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Bakanlar Kurulu tarafından alınan tapu edinim kararı...



Andorralılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Andorra Prensliği, güneybatı Avrupa'da, Pirene Dağları'nda, denize kıyısı olmayan, Fransa ve İspanya arasında küçük bir ülkedir. Bir zamanlar dünyadan soyutlanmış olan Andorra; artık turizm ve bir vergi cenneti olma özelliği ile zengin bir ülkedir.


Peki, Andorralılar Türkiye'den gayrimenkul alabilir mi? Andorralılar Türkiye'den ev alabilir mi?


Andorra vatandaşlarının Türkiye'den ev edinimleri ile ilgili hakları, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan listede yer alıyor.


Listeye göre Andorra vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Ancak Andorralılar için bir koşul bulunuyor.


Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesine göre Andorra vatandaşlarının İç İşleri Bakanlığından izin almaları gerekiyor.


Ancak izni alan Andorra vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Ayrıca izni alan Andorra vatandaşlarının tapudaki işlemleri için şu belgeleri temin etmeleri gerekiyor:


Kimlik belgesi ve pasaport; 

Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı;

İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi.






Geri Dön