13 / 05 / 2024

andorra prensliği vatandaşları türkiyeden ev alabilir mi

andorra prensliği vatandaşları türkiyeden ev alabilir mi

Andorralılar Türkiye'den gayrimenkul alabilir mi? Andorralılar Türkiye'den ev alabilir mi? Türkiye'den arsa alabilir mi? Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Bakanlar Kurulu tarafından alınan tapu edinim kararı...

Vatandaşlar yerel seçim öncesi dolara hücum etti!

Merakla beklenen yerel seçimler öncesinde Merkez Bankası rezervleri azalırken vatandaşlar döviz talebindeki artışlar da oldukça dikkat çekti. Paylaşılan detaylara göre yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatı geçen hafta 5,7 milyar dolar artış gösterdi.

Emekli olacak vatandaşlar ikramiye için nelere dikkat etmeli?

Emeklilere, dul ve yetimlere ödenen bayram ikramiyesinden bu ay aylık başvurusunda bulunanlar da yararlanacağı belirtildi. Buna göre ödeme tarihi erkene çekilirse şayet ya da işlemler gecikir ise vatandaşlar ne gibi bir durumla karşı karşıya kalırlar?

Bakan Kacır açıkladı! Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmıyoruz!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem bölgesindeki vatandaşları yalnız bırakmadıklarını ve asla da bırakmayacaklarını söyleyerek, "Her türlü desteği sağlayarak vatandaşlarımızın umutlarını yeniden yeşertmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Vatandaşların 2030 yılı asgari ücret tahminleri!

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği beklediği asgari ücret 17 bin 2 TL olarak açıklandı. Peki vatandaşların 2030 yılı asgari ücret tahmini ne? İşte Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin'in resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Hem emekli hem milletvekili olanlar 230 bin TL maaş alacak! Vatandaşlar 'Yetmez' dedi!

281,7 bin takipçili Balina Avcısı isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından hem emekli hem milletvekili olan vekillerin 230 bin TL maaş alacağını söyledi. Peki vatandaşlar bu rakam için neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

1 Eylül'den beri 64 bin kiracı ve kiralayan arabuluculukla anlaştı! Vatandaşlar arabuluculuk için ne diyor?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira anlaşmazlıklarındaki arabuluculuk uygulaması ile ilgili rakamları X sosyal medya hesabından paylaştı. Peki bu zamana kadar kaç ev sahibi ile kiracı uzlaştı? Vatandaşlar arabuluculuk için ne diyor? 

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

Vatandaşlar kentsel dönüşümü istemeyince belediye yetki devri kararı çıkardı!

Başakşehir’de vatandaşlar kentsel dönüşüme karşı uzun süredir mücadele ediyor. Başakşehir Belediyesi, kesinleşmiş yargı kararına rağmen Şahintepe için yeni yetki devri kararı çıkardı. Vatandaşlar, “Hukuksuzluğa direneceğiz” dedi.

Kırsal mahallelerde emlak vergisi sorunu! Vatandaşlar emlak vergisinden muaf mı?

Kırsal mahallelerde ikamet eden vatandaşların emlak vergisinden muaf olup olmadığı tartışılıyor. Arazinin emlak vergisinden muaf olduğu ancak konutların olmadığı söylense de vatandaşların kafasındaki soru işareti bitmiyor. Peki, kırsal mahalleler emlak vergisinden muaf mı, değil mi? İşte detaylar...

Yüksek kiralardan kaçan vatandaşlar bu illere göç ediyor! İşte kira fiyatlarının düşük olduğu iller!

Son zamanlarda artan kira fiyatları karşısında ezilen kiracılar daha uygun fiyatlı ev aramaya başladı. Özellikle büyük şehirlerde ucuz kirayı bırakın ev bulmak zor hale geldi. Vatandaşlar da kirası daha uygun olan illere göç etmeye başladı. 

TC Kimlik numarası 0-2-4-6-8 ile biten vatandaşlar dikkat! 3 ay ertelenecek

TC Kimlik numarası 0-2-4-6-8 ile biten vatandaşları ilgilendiren önemli bir haber geldi. Bu vatandaşlar için 3 ay erteleme fırsatı var.

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam. Fiyatlar 46 yıllık rekor kırdı

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam geldi. Vatandaşların çok sevdiği bu üründe 46 yıllık rekor kırıldı. Artık eski tadını vermeyecek.

andorra prensliği vatandaşları türkiyeden ev alabilir mi Haberi

andorra prensliği vatandaşları türkiyeden ev alabilir mi

Andorralılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Andorra Prensliği, güneybatı Avrupa'da, Pirene Dağları'nda, denize kıyısı olmayan, Fransa ve İspanya arasında küçük bir ülkedir. Bir zamanlar dünyadan soyutlanmış olan Andorra; artık turizm ve bir vergi cenneti olma özelliği ile zengin bir ülkedir.


Peki, Andorralılar Türkiye'den gayrimenkul alabilir mi? Andorralılar Türkiye'den ev alabilir mi?


Andorra vatandaşlarının Türkiye'den ev edinimleri ile ilgili hakları, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan listede yer alıyor.


Listeye göre Andorra vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Ancak Andorralılar için bir koşul bulunuyor.


Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesine göre Andorra vatandaşlarının İç İşleri Bakanlığından izin almaları gerekiyor.


Ancak izni alan Andorra vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Ayrıca izni alan Andorra vatandaşlarının tapudaki işlemleri için şu belgeleri temin etmeleri gerekiyor:


Kimlik belgesi ve pasaport; 

Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber...