03 / 05 / 2024

Andrea Palladio'nun Türkiye'deki ilk sergisi 29 Kasım'da açılıyor!

Andrea Palladio'nun Türkiye'deki ilk sergisi 29 Kasım'da açılıyor!

Mimar Sinan’ın çağdaşı Andrea Palladio’nun Türkiye'deki ilk sergisi, 29 Kasım - 31 Aralık arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilecek



İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Mimar Sinan İstanbul'da Palladio’yu Ağırlıyor' sergisine, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ev sahipliği yapıyor. Sergide, Andrea Palladio ve çalışmalarının tanıtılması için seçilen yapılarına ait 17 mimari maket, Palladio’nun binaları ve konumları, çizimler eşliğinde sunuluyor. Ziyaretçiler, Palladio’nun tasarım metodlarını ve kullandığı tipolojileri görebilecekler.

Sergideki diğer önemli  unsur ise; Palladio’nun mimari çözümlerinden örneklerin, planlama ve cephe olarak Mimar Sinan’ın yapılarıyla karşılaştırılması. Serginin açılış gününde Türk ve İtalyan uzmanların katılacağı 'Sinan - Palladio ve Akdeniz kültürel ortamında etkileşim' konulu bir panel düzenlenecek. Panel öncesinde İtalyan ve  Türk bestecilerin eserlerinin yorumlanacağı bir konser de programda yer alıyor.
Milliyet


Geri Dön