29 / 04 / 2024

Anel Enerji, anahtar teslim projelerle hizmet veriyor!

Anel Enerji, anahtar teslim projelerle hizmet veriyor!

Anel Enerji, güneş enerjisi alanında anahtar teslim projeler; kurulum, danışmanlık proje yönetimi; fizibilite, ekipman seçimi, montaj, devreye alma, işletme konularında hizmet veriyor  



Anel Enerji, güneş enerjisi alanında anahtar teslim projeler; kurulum, danışmanlık proje yönetimi; fizibilite, ekipman seçimi, montaj, devreye alma, işletme konularında hizmet veriyor. Aynı zamanda yurtdışında kurduğu yabancı ortaklıklarla üretici, yatırımcı ve anahtar teslim projelendirme olarak her 3 başlık altında da aktif rol alıyor. Güneş enerjisi santralleri kurulacak sahaların tespiti, bu sahaların teknik ve idari şartlara göre değerlendirilmesini yapan Anel Enerji, bu sahalara kurulacak santrallerin boyutlandırılması, projelendirilmesi, finansal hesapları ve son olarak da lisans başvuruları için dosyalarının hazırlanması işlemlerini de gerçekleştiriyor.

Anel Enerji'nin son faaliyetleri hakkında, Anel Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender çolak, 'şžu anda aktif olarak Doğu Avrupa, Kuzey Afrika ve Körfez bölgesinde çalışıyoruz, ilk güneş santralimizi de Avrupa Birliği'nin geçen sene haziran ayında açtığı, KKTC Lefkoşa bölgesinde kurulacak 1.3 megavatlık güneş enerjisi santrali ihalesini kazanarak Lef koşa'da kurmaya başladık. Alman, italyan ve Fransız enerji devleri ile yarıştığımız ihalede, hem teknik değerlendirmede hem de ticari koşullarda en iyi teklifi vererek ihaleyi kazandık. Bu ihaledeki başarımız ile Anel Grup olarak AB'nin akredite proje firması olduk. Bu da bundan sonraki AB işlerinde bizim için önemli bir referans oluşturuyor' sözleriyle açıklıyor.


çolak, gelecek yatırımları hakında, lokal bir partner ile imzaladıkları iyi niyet sözleşmesi ile 20 megavatlık güneş santrali kurarak, güneş enerjisinde sektör liderliğini devam ettirmeyi planladıklarını belirtti. Anel Enerji, Japon bir şirket ile Türkiye'de güneş enerjisi santrali kurmak üzere anlaşmalar gerçekleştirdi. Türkiye'de yenilenebilir enerji yasa tasarısının meclisten geçmesinin ardından Anel Enerjı-Japon partner ortaklığı ile kurulacak şirketin lisans alarak güneş enerjisine dayalı elektrik üretmesi planlanıyor.
Anel Enerji'nin, Kioto Photovoltaics GmbH (KİOTO) ile 2011 ilk çeyrek sonuna kadar 8 MWp civarında polıkrıstal güneş modülü üretim ve satışı için mutabakatı bulunuyor. Böylelikle KİOTO için 2011 yılı ilk çeyrek sonuna kadar toplam 8 MVVp'lik ulusal ve uluslararası (IEC, CE, TUV] standartlara uygun olarak fotovoltaik güneş modülü üretimi yapılacak. 2011 yılı tümü içinde de bu markaya 10 megavat civarı üretim ve ihracat yapılması planlanıyor.

Anel   Enerji,   diğer grup   şirketi geliştirdiği projelere modül de tedarik ediyor. Baymak ile evsel çatı kurulumları için anlaşma imzalayan Anel'in ürettiği panellerden oluşan çatı kitlen Baymak-Anel markası ile tüketicilere sunulup yor. Anel Enerji, bugün itibariyle 20 megavatlık fotovoltaik güneş paneli üretim kapasitesinde ön satışlarını gerçekleştirerek, 2010 sonunda kapasite arttırımına gitmeyi planlıyor. 2011 yılında dünya çapında tanınan Alman ve Japon markalara OEM modül üretimi için Anel Enerji, toplam yıllık kapasitesini 70 megavata çıkarmayı planlıyor.

Türkiye'de yaşanan sektör sıkıntıları hakkında çolak, 'Türkiye'de yasanın henüz çıkmaması pazarın oluşmamasını beraberinde getiriyor. Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen ciddi gruplarla görüşmeler devam ediyor ama yasal süreç tamamlan-madığı için bu gruplar çekimser davranıyor. Ülkemiz, yasanın çıkışın geciktirmekle maalesef Türkiye'ye gelecek yabancı sermayeyi ve ülke-de gelişecek solar teknolojik altyapısı ve yan sanayinin gelişimini geciktiriyor' sözleriyle açıklıyor.
Para  

 


Geri Dön