01 / 05 / 2024

Angelina Jolie ve Brad Pitt Yunan adalarına talip!

 Angelina Jolie ve Brad Pitt Yunan adalarına talip!

Krizle boğuşan Yunanistan'da kişilere ait birçok ada satışa çıktı. Kelepir adalarla ilgilenenler arasında Angelina Jolie ve Brad Pitt çifti de bulunuyor.



Kreditörlerin, nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşulları referandumla reddeden Yunanistan'da şahsa ait adalar satışa çıkarılıyor. Bugün itibarıyla şahsa ait 17 özel ada satışa çıkmış durumda. Bu sayının önümüzdeki süreçte 120'yi bulması bekleniyor. Yunanistan'da satışa çıkarılan adaların bir kısmına değer biçilemese de en pahalı ada olarak 50 milyon euroluk değeriyle Omfori Adası öne çıkıyor. 


5 BİNDEN FAZLA ADA VAR


Değeri 3,75 milyon euro, büyüklüğü 0,17 kilometrekare olan Gaia Adası'nı öne çıkaran özelliği ise Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin adaya gösterdiği ilgi oldu. Yunanistan'da 5 binden fazla ada bulunuyor ancak bu adaların sadece 227 tanesi iskan edilmiş durumda. 


En büyüğü Dulichium 


Dulichium Adası, Yunanistan'da satışa çıkarılan en büyük özel ada olarak dikkati çekiyor. 5,4 kilometrekare büyüklüğündeki adaya biçilen değer ise 40 milyon avro. Ada, otel, marina ve özel villa inşaatına da uygun.


Yüzde 30-40 değer yitirdi


2007'den bu yana merkez şehirler ve turistik adalarda bulunan evlerde yaşanan değer kaybı yaklaşık yüzde 30-40 arası.



Akşam


Geri Dön