05 / 05 / 2024

ANGİAD: Atatürk Orman Çiftliği emin ellerde!

ANGİAD: Atatürk Orman Çiftliği emin ellerde!

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, "Atatürk Orman Çiftliğinin (AOÇ) emin ellerde olduğuna inançlarının tam olduğunu" kaydetti



Değer, yazılı açıklamasında, AOÇ’nin emin ellerde olduğuna inandıklarını, gerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının gerek AOÇ yönetiminin çiftlikle ilgili yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmaların büyük önem taşıdığını ifade etti.

"AOÇ ile ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını" belirten Değer, "Amacımız başkentin yeşil alana duyduğu büyük ihtiyaca dikkat çekmekti. AOÇ bu anlamda büyük önem taşıyor. Hiçbir siyasi partinin çiftlik üzerinden siyaset yapmasına razı olmadığımız gibi çiftliğin daha fazla değer kazanması için çaba harcıyoruz. Bu anlamda kentin adeta kılcal damarları olan AOÇ’nin emin ellerde olduğuna inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.

"Gerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının gerek AOÇ yönetiminin bu arazinin en iyi şekilde değerlendirilmesi yönündeki çalışmalarının destekçisi olduklarını" vurgulayan Değer, şunları kaydetti:

"Çiftliğin büyümesi, gelişmesi ve ayakta tutulmasına ilişkin projelerin yanındayız. Güzel ve doğru yönetilen bu çiftliğin çok kıymetli olan arazisinde çarpık ve yasa dışı imarlaşmaya ’dur’ diyen bir zihniyetin olması başkent için şanstır. Ankara’nın sosyal, kültürel, turizm ve ekonomik yaşamına katkıda bulunan AOÇ’de bugünkü yönetimin mevcut hayvanat bahçesini büyütme ve çiftlikte bir gölet oluşturma projesi de tam destek vereceğimiz projelerdir. Bu sayede AOÇ kentin en önemli cazibe merkezi haline gelecektir."

"Ranta izin verilmiyor"

AOÇ gibi Türkiye’nin muhtelif yerlerinde bulunan ve Atatürk’ün miras bıraktığı çiftliklerin zaman içerisinde yok olduğuna dikkati çeken Değer, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Biz başkentliler olarak bu konuda çok şanslıyız. Zira gerek bakanlığımız gerek AOÇ yönetimi, çiftliğin yaşatılması, korunması ve
 geliştirilmesi yönünde çok önemli çalışmalar yapmış, yapmaya devam ediyor. Büyük rant kaynağı olmasına karşın yönetimin kararlı tutumuyla AOÇ arazi çiftliği en iyi şekilde değerlendiriliyor."

ANGİAD Başkanı Değer, daha önce AOÇ’de bir göl oluşturulması önerisinde bulunmuştu.
AA


Geri Dön