02 / 05 / 2024

Ankara 19 Mayıs Stadı çevresine Central Park önerisi!

 Ankara 19 Mayıs Stadı çevresine Central Park önerisi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Ulus'taki 19 Mayıs Stadyumu yıkılarak yerine yenisinin yapılması düşüncesine bir destek de Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci'den geldi.




SABAH Ankara'nın başkentin gündemine taşıdığı konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bezci, "O bölgede gerçekleştirilecek geniş çaplı bir şehircilik projesiyle Ulus cazibe kazanır ve yeni stat kamuya yük oluşturmadan gerçekleştirilmiş olur" şeklinde konuştu. 


PROJE ESKİZLERİNİ ÇİZDİ 

İtalyan Mimar Paolo Vietti Violi'nin mimari projesini çizdiği 19 Mayıs Stadyumu'nun 19 bin 209 kişi kapasiteli olduğunu hatırlatan Bezci, 1936'da açılan bu stadyumun artık günün ihtiyaçlarına cevap veremediğini ve sporu günlük yaşamın bir parçası haline getirmek açısından yenilenmesinin yerinde bir karar olacağını da ifade etti. Mesleği mimarlık olan ATO Başkanı, 19 Mayıs Stadyumu için Gençlik Parkı'nın da içinde yer alacağı geniş bir spor ve sosyal yaşamıyla rekreasyon alanlarının bulunacağı projenin eskizlerini de kendisi çizdi. Bezci'nin projesi bölgedeki trafik yükünün de toplu taşım araçlarına kaydırılmasını öngörüyor. 


METRO BAĞLANTILI STAT 

Hızlı tren garı için inşa edilen terminale ve metroya yapılacak bağlantılarla maç günlerinde de bölgede trafik yoğunluğunun engellenmesi hedefleniyor. Yeni inşa edilecek stadyum planında kota yüksek tutularak ihtiyaca cevap verecek otoparkların da inşa edileceği proje, Ulus bölgesini başkentin spor, eğlence ve yaşam alanı haline dönüştürme potansiyeli taşıyor. Yeni stadyumun 42 bin koltuk kapasiteli olacağını hatırlatan Bezci, 3 bin dolarlık koltuk maliyetiyle stadyumun 120 milyon dolarlık bir proje olacağını ifade etti. Bezci, "bölgede gerçekleştirilecek geniş çaplı bir şehircilik projesiyle Ulus Tarihi Kent projesi cazibe kazanır ve yeni stat kamuya yük oluşturmadan, kendi kendini finanse ederek gerçekleştirilmiş olur" dedi. Ankara'da en son 1993'te San Marino ile milli maç oynandığını hatırlatan Bezci, yapılacak projeyle başkentin yeniden milli maçlara ev sahipliği yapacak konuma gelebileceğini söyledi. Bezci, yeni stadyumun en son teknolojiyle tavanı açılır-kapanır şekilde yapılabileceğini kaydetti. 


HAVUZ BÜYÜTÜLÜP YAPAY GÖL OLACAK

ATO Başkanı Salih Bezci'nin çizdiği projede içinde stadyumun bulunduğu alan, aradaki yol kullanılabilir halde kalmak üzere Gençlik Park ile birleştirilecek. Kore Anıtı ve parkıyla, Arena Spor Salonu'nun korunacağı projede, stadyum İstanbul Caddesi ile Kazım Karabekir Caddesi'nin kesiştiği bölgeye taşınacak. Gençlik Parkı'nda bulunan havuz, projeyle yaklaşık beş kat büyütülerek yapay göl haline getirilecek. Konut ve iş merkezlerinden oluşan yaşam alanlarının inşa edileceği göl çevresinde kafe ve restoranlar ile kültür-sanat merkezleri de bulunacak.



Sabah


Geri Dön