29 / 04 / 2024

Ankara Altındağ'da yatırımlar hız kesmiyor!

Ankara Altındağ'da yatırımlar hız kesmiyor!

Altındağ Belediyesi, sosyal ve kültürel yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. Belediye bu kapsamda ilçeye binicilik sporunun icra edileceği bir manej inşa ediyor.




Altındağ, ata sporu biniciliğin yeni merkezi oluyor. Türkiye’nin ilk açık hava köy müzesi olan Altınköy’e ilave edilen manej ile Ankaralılar binicilik sporu yapma ve stres atma imkanına kavuşacak. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Metropol kentlerde yeni nesil, doğanın nimetlerini, doğadaki dostlarımızın sıcaklığını  tanımadan, sevgisini tatmadan yetişiyor. Ankaralıları Altınköy’de 100 yıl öncesinin köy hayatı ile buluşturduk. Şimdi hayata geçireceğimiz manejle yok olmaya yüz tutan at binme kültürümüzü yeniden canlandırıp, çocuk ve gençlerimizin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunacağız” diye konuştu.   


Altındağ Belediyesi, Beşikkaya Mahallesi’ne sosyal donatıların ardından binicilik sporunun icra edileceği bir manej de inşa ediyor. Ankaralıların uğrak mekanı olacak manej, Altınköy konseptine uygun biçimde ahşap bir yapı olarak dizayn edildi. 10 ahırın ve atın bulunacağı tesiste çatı kaplama ve zemine kum serpme işlemlerinde sona gelindi. Manejin bulunduğu bölgeye son olarak çivi çakılmadan yapılan geleneksel  çantı evler yerleştiriliyor. Ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları da süren manej 2018 yılında Ankaralıların hizmetine sunulacak.


Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Altındağ’da artık mahalleler sosyal, kültürel ve sportif yatırımlar ile birbiri ile yarışır hale geldi. Bölgenin özelliklerine ve ihtiyacına göre uyguladığımız kentsel dönüşüm çerçevesinde Beşikkaya Mahallesi’nde, Altınköy Açık Hava Müzesi ile bitişik olacak şekilde manej inşa ediyoruz. Ünü Türkiye sınırlarını aşarak dünyaya yayılan Altınköy, bu manej sayesinde Ankara’nın önemli bir eksiğine cevap verecek." dedi


Altındağ Belediyesi



Geri Dön