29 / 04 / 2024

Ankara Altındağ'daki 2 dev tesis açıldı!

Ankara Altındağ'daki 2 dev tesis açıldı!

Altındağ Belediyesi, bundan birkaç yıl öncesine kadar asayiş sorunları ile ünlü Çinçin Mahallesi’nde, 2 önemli yatırımı daha hizmete açtı.




Altındağ Belediyesi, bundan birkaç yıl öncesine kadar asayiş sorunları ile ünlü Çinçin Mahallesi’nde, 2 önemli yatırımı daha hizmete açtı. Gecekonduları temizlenen, yolları açılan, sosyal tesisleri ile dikkat çeken mahallede Kapalı Yüzme Havuzu ile Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi coşkuyla hizmete açıldı.  


Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve eşi Saadet Tiryaki ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa siyasiler yoğun ilgi gösterdi. Başbakan eski yardımcısı ve Ak Parti  Ankara  Milletvekili Emrullah İşler, Ak Parti Ankara Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ve Ak Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan’ın yanı sıra Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Ak Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca, çok sayıda meclis üyesi, muhtar ve vatandaşın katıldığı açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.


Başkan Tiryaki: “Çinçin, artık karanlık geçmişine sünger çekti.”


“Yepyeni başlangıçların adresi olan Çinçin, artık karanlık geçmişine sünger çekti. Altındağ bundan 10 yıl önceki Altındağ değil, Çinçin de bundan 10 yıl önceki Çinçin değil. Konutlarıyla, sosyal tesisleri, sağlık merkezleri, parkları, yüzme havuzu ile bu bölge bambaşka bir görünüm kazandı. Yakında 4. etabın inşaatına da başlanacak.“ diye konuşmasına başlayan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağlıların bu sevince ortak olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti.  “Sizlerin buraya gelmesi, davetimize icabet etmeniz bir dua niteliğindedir. Geçmişte hayal gibi gözüken pek çok iş, bugün Altındağ’da gerçek oluyorsa, sizlerin duası sayesindedir” diye konuşan Başkan Tiryaki, inatla, ısrarla sosyal projeler üretmeye ve sosyal tesisler yapmaya devam edeceklerini aktardı.


Lütfiye Selva Çam: “Çinçin bir varmış, bir yokmuş.”


Ak Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam ise konuşmasında, Çinçin için “bir varmış, bir yokmuş” ifadesini kullanarak, Altındağ Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yatırımlarla bugün bu bölgenin imajının tamamen değiştiğini, yepyeni, modern bir mahalleye dönüştüğünü belirtti. Altındağ Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmalarının örnek alınması gerektiğini ifade eden Lütfiye Selva Çam, Başkan Tiryaki’yi tebrik etti.


Ahmet Gündoğdu:  “Hizmet destanını Veysel Tiryaki, demokrasi destanını da milletimiz yazmıştır.”


Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu da konuşmasında Altındağ Belediyesi’ni yakından takip ettiğini ve belediyenin neredeyse 15 günde bir açılış yaptığını belirtti. “Hizmet destanını Veysel Tiryaki, demokrasi destanını ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında milletimiz yazmıştır. “ dedi.


Emrullah İşler: “Hayaller gerçek oldu “


Son olarak konuşan Başbakan eski yardımcısı ve Ak Parti Ankara milletvekili Emrullah İşler, “Başkan çalışmaktan yorulmadı, sizler de açılışlara gelmekten yorulmadınız. Hepinizden Allah razı olsun” diyerek başladı konuşmasına.  “Bundan 10-15 yıl önce Çinçin’de böyle bir manzara yaşanacağını söyleseler, kimse inanmazdı. İnanılmayanları inanılır yaptık, hayalleri gerçeğe dönüştürdük” diyen Emrullah İşler, Başkan Tiryaki’ye teşekkürlerini iletti.


Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi. Önce kapalı yüzme havuzunu gezen protokol, ardından da kadın eğitim kültür merkezini gezerek bilgi aldı.


Gültepe Kapalı Yüzme Havuzu’nun içinde iki ayrı havuz bulunuyor


Başta gençler olmak üzere tüm mahalle sakinleri tarafından sabırsızlıkla beklenen kapalı yüzme havuzu tesisi içinde kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı 2 adet yarı olimpik yüzme havuzunun yanı sıra, 2 hamam, 2 sauna, 2 jakuzi ve 2 dinlenme odası bulunuyor.


Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri’nin sayısı 25’e yükseldi


Mahalle sakinleri tarafından heyecanla beklenen Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ise, Altındağ’a yapılan 25’inci Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi oldu. Kadınlara sunduğu konfor ve yemyeşil çevresiyle kadınların dünyasını değiştirecek olan kültür merkezi, derslikleri, spor salonu ve çok amaçlı kullanım alanlarıyla kadınlara sanat, spor ve kültürel faaliyetlerle dolu bir hayatın kapısını aralıyor.



Altındağ Belediyesi



Geri Dön