10 / 05 / 2024

Ankara Arena Mart'ta teslim edilecek!

Ankara Arena Mart'ta teslim edilecek!

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın Ankara ayağı için yapılan Ankara Arena'nın inşaatında, herhangi bir sorun olmadığı belirtildi



Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkan Danışmanı Resul Yolcu, konuyla ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, hak edişlerin cuma günü kendisine ulaştığını belirterek, "Bizim hiçbir maddi sıkıntımız yok. Ödememiz gereken miktara sahibiz. Şu anda salonun çatısı kapanıyor. Normalde 15 gün önce kapanması gerekiyordu, ancak çelik çatı olduğu için betonun tamamen kuruması beklendi.  Ankara  Arena'nın normal şartlarda 17 Şubat tarihinde bitmesi gerekiyor. Ancak yaşanan teknik sıkıntılar nedeniyle bu süre en geç Mart ayının ortasını bulur" diye konuştu.

Yolcu, FIBA yetkililerinin salonun tamamlanmasının ardından Ankara Arena'da uluslararası bir organizasyon yapılmasını istediklerini de ifade ederek, şunları söyledi:

"Ankara Arena'nın tamamlanmasının ardından Dünya Basketbol Şampiyonası öncesinde uluslararası bir organizasyon düzenleyeceğiz. Bu organizasyon belki Efes Cup olur, belki Gençler Avrupa Şampiyonası. Ankara Arena'da hangi organizasyonun yapılacağına henüz karar vermedik. Bu konuyu, salonun tamamlanmasına yakın netliğe kavuşturacağız. FIBA yetkilileri, 4 gün önce Ankara'ya gelerek, salonun inşaatında incelemelerde bulundu. Onlar da sorun olmadığını gördüler. Biz, hedeflediğimiz program çerçevesinde ilerliyoruz. Tabii ki sorunlar olacak. Hepsini aşacağız. Yaşanan teknik sıkıntılar nedeniyle programlanan zamanın biraz gerisinde kaldık. Ama gereken süre içerisinde salonu tamamlayacak ve şampiyonaya hazır hale getireceğiz."
AA


Geri Dön