01 / 05 / 2024

Ankara Beytepe'ye asfalt geldi!

Ankara Beytepe'ye asfalt geldi!

Beytepe köylülerinin, 3 yıldır asfalt atılmadığı için barikatla kapatıp eylem yaptıkları yol, Ankara Hürriyet’in manşetinin ardından Büyükşehir ekiplerince asfaltlandı.



Çankaya’nın Beytepe Köyü’nde, 3 yıldır asfalt bekleyen yol,  Ankara  Hürriyet’in “Asfalt yoksa yol da yok” manşetiyle gündeme getirmesinin asfaltına kavuştu.


Çevresindeki hızlı gelişme nedeniyle ana güzergâh haline gelen Beytepe Köyü’nde, 3 yıl önce açılan 300 metrelik yolun asfaltlanmaması, o dönem köy sakinlerini isyan ettirmişti. Asfalt için defalarca belediyeye başvurduklarını söyleyen köy halkı, 27 Temmuz’da kendi çözümünü kendisi üreterek son çare olarak yolu kazıp beton barikatlarla trafiğe kapatmıştı. Yolun açılması için kendi arazilerini verdiklerini belirten Ahmet Tayyarcan, “2012 yılında 5 binlik imar planında yol olarak açıldı. Köy içinde yoğunlaşan trafiği rahatlatacak diye sevinirken yol hafriyat yolu oldu. Köydeki mezarlığın içine bile asfalt attılar. Ama bu yolu asfaltlamadılar. Belediyeye gittiğimizde en son ‘orası tapulu’ dediler. Tapuluysa biz de yolu kapatalım dedik ve kapattık” ifadelerini kullanmıştı.


Ankara Hürriyet’in gündeme getirdiği yol üç ay kapalı kaldıktan sonra yol geçtiğimiz günlerde Büyükşehir tarafından asfaltlanarak tekrar trafiğe açıldı.  


SESİMİZ DUYULDU ÇÖZÜM GELDİ 


Kapalı kalan yolun asfaltlanmasından memnuniyet duyduklarını belirten köy sakinlerinden Ahmet Tayyarcan, “Sıkıntımızı dile getiren Ankara Hürriyet’e ve asfaltı yapan Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür ediyoruz. O gün yolu kapatmakla aykırı bir eylem yapmadık. Sadece köyümüzün içinden geçen yol bizi toz içinde bırakıyordu, tepkimiz bunaydı. Sonunda sesimiz duyuldu çözüm geldi. Hem biz hem yolu kullanan sürücüler, rahata erdi” dedi.  


İŞARET VE LEVHA DA LAZIM 


Yolun açıldığı dönemde köy muhtarı olan Bahtiyar Sözeri ise şöyle konuştu: “Kış öncesi asfaltın gelmesi daha iyi oldu. Sürücüler de biz de memnunuz. Önceden belediyeyi arayıp şikayetçi oluyorduk şimdi de teşekkür ediyoruz. Asfalt geldi ancak yol çizgileri ile trafik levhalarının da konulması lazım. Herhangi bir kaza olmaması için bu önlemin bir an önce alınması gerekiyor. Sıkınıtımızı duyurduğunuz için siz Ankara Hürriyet’e ve yetkililere teşekkür ediyoruz.”



Hürriyet 


Geri Dön