28 / 04 / 2024

Ankara Bulvarı'nın kapatılması Belediye Meclisi’nde!

Ankara Bulvarı'nın kapatılması Belediye Meclisi’nde!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mahkeme kararı üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülen Ankara Bulvarı’nın kapatılmasına ilişkin Başkanlık Yazısı’na CHP’li üyelerin ret oyu vermelerinin suç olduğunu söyledi.




Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mahkeme kararı üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülen  Ankara  Bulvarı’nın kapatılmasına ilişkin Başkanlık Yazısı’na CHP’li üyelerin ret oyu vermelerinin suç olduğunu söyledi. 

Başkan Gökçek, “Ret oyu vermek demek, yani ‘sen bunu tatbik etme ve suç işle’ demek. Yani suça teşvik” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısına başkanlık eden Başkan Melih Gökçek, TMMOB’a bağlı meslek odaları tarafından açılan dava sonucu, 5. İdare Mahkemesi'nin Atatürk Orman Çiftliği'nin imar planına verdiği yürütmeyi durdurma kararına uyulması gerektiğini işaret etti. Başkan Gökçek, CHP Meclis Grubu’na hitaben yaptığı konuşmada, Mahkeme’nin kararı üzerine Ankara Bulvarı’nın kapatılmasına ilişkin Başkanlık Yazısı’nın görüşülmesi sırasında CHP’li üyelerin ret oyu verdiklerini hatırlatarak, “Ankara Bulvarı’nın kapatılmasına ret oyu verdiniz. Ret oyu vermek demek, yani ‘sen bunu tatbik etme ve suç işle’ demek anlamına geliyor. Yani suça teşvik” dedi. 

Başkan Gökçek, yolun kapatılması ile Ankaralının büyük bir kısmının etkileneceğini belirterek, şunları söyledi: 

“Alınan kararda yolun kapatılması var. Ret oyu vermek suç. Bu işi tatbik etmek, suçtan kurtulmak anlamına geliyor. Tatbik etmezsen suçlusun. CHP’li arkadaşlar diyor ki; ‘Bunu tatbik etmeyin.’ Bu da bir suç.”


-“KAPATSAN SUÇ, KAPATMASAN SUÇ”


Başkan Gökçek, Mimarlar Odası’nın Ankara Bulvarı’nın kapatılması ile ilgili “Kapatıp halkı mağdur ediyorsun” şeklindeki ifadelerine ilişkin de şöyle konuştu: 

“Mimarlar odası bildiri dağıtmış. ‘Niye kapatıp da insanları mağdur ediyorsun’ diyorlar. Peki ne yapacağım? Biri beyanat veriyor diyor ki; ‘Kapatmak Yetmez, sökeceksin’ diyor. Kapatıyorsun ‘niye kapatıyorsun’ diyorlar. Bu nasıl mantık, kapatsan suç, kapatmasan suç. Kapatmazsan Adliye’ye gidip suç duyurusunda bulunuyorlar. Kapatırsan ‘halkı niye mağdur ediyorsun’ diye soruyor.”


-DAVA AÇAN FİRMANIN HABERİ YOK

Bölgede bulunan bir firma sahibinin kendisini arayarak, Bulvar’ın kapatılmasıyla ilgili yakındığına da değinen Başkan Gökçek, “Çok enteresan. Dava sahiplerinden bir tanesi Limak’ın sahibi aradı. ‘Biz, mahvolduk, bütün yolları kapatıyormuşsunuz’ dedi. Dedim; ‘davayı açan sizsiniz’. ‘Nasıl olur biz dava açarız’ dedi. ‘Bir tane dava da sizin’ dedim. Haberi yok. ‘Böyle bir dava varsa derhal çekeriz’ dedi, Haberi yok” diye konuştu. 

Ankara Bulvarı’nın kapatılmasıyla ilişkin değerlendirmelerin ardından, Meclis toplantısının son gününde kent gündemi ile ilgili Başkanlık Yazıları görüşüldü. EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde Kalite ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanlığı kurulmasına karar verildi.


Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön