08 / 05 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi Togo Kulelerini yıkma kararı aldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Togo Kulelerini yıkma kararı aldı

Ankara'da Sinan Aygün'ün inşa ettiği Togo Kuleleri'nin yıkılmasına karar verildi. Mansur Yavaş ve Aygün arasında gerilime neden olan kulelerin yıkım süreci 17 Ocak 2018 tarihinde 17. İdare Mahkemesi'nin yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararıyla başlamıştı.



MANSUR YAVAŞ: AMAÇ BENİ GÖREVDEN ALDIRTMAKTI

Mansur Yavaş, TOGO Kuleleri'ne ilişkin Nisan ayının başında Habertürk televizyonunda değerlendirmelerde bulunmuş,  "Dert TOGO kulelerine ruhsat almak değil Mansur Yavaş'ı görevden almaktı" açıklaması yapmıştı.

Yavaş, TOGO Kuleleri yıkım süreciyle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

Bizim hakkımızda irtikap şikayeti verildi. Dilekçeyi verdiler. Savcılık yazı yazdı mahkemeye. Bu konuda Sinan Aygün'ün zararı var mıdır diye sordu. Yok cevabı geldi. Sonuçta şu anda Yargıtay kesin kararı verdi. Kararda normalde 20 bin metrekareye inşaat yapılması gerekirken yapılan inşaat 120 bin metrekare. Bizim belediyede para, hatır geçmez. Kanun neyse odur. Hodri meydan beni mahkemeye versin. Hangi siyasilerle yanyana gelmiş, kimlerle trafiğe girmiş, hangi mahkeme ve savcılarla trafiğe girmiş. Şimdi artık bunlar telefon kayıtlarından tespit ediliyor. TOGO kuleleri Ankara'nın ciğerine saplanmış hançerdir. Şu bölümler tamamen yıkılacak. Beni görevden almak için tezgah kurulmuştu. O tezgah patladı.

TOGO kulelerinde yıkım başlıyor mu?

TOGO kulelerinde son durum ne?

Mansur Yavaş'tan TOGO Kuleleri açıklaması!

TOGO kuleleri ne olacak?

TOGO Kuleleri inşaatının bulunduğu parseldeki imar değişikliği iptal edildi!

 


Geri Dön