02 / 05 / 2024

Giolitti İstanbulda büyüme kararı aldı!

Giolitti İstanbulda büyüme kararı aldı!

1900 yılında Romada açılan ve sadece 2 mağazaya sahip dondurmacı Giolitti Roma dal 1900 İstanbulda büyüme kararı aldı. Giolittinin mağazaları, tarihi değere sahip olmaları nedeniyle Roma Belediyesi tarafından korunan 10 markadan biri...



Geçen yıl İstanbul Tünelde ilk mağazasını açarak yurtdışı açılımına başlayan marka ikinci şubesini Nişantaşında açtı. Giolitti Yurt Dışı Proje Yöneticisi Antonio Borraccino, İstanbulu tercih etmelerinin nedenleri ile ilgili olarak, Öncelikle tarihsel bir yakınlığımız var. İstanbul hem güçlü bir potansiyele sahip, hem de 12 ay turist alıyor. Kış sezonunda açılmamıza rağmen beklentimizin üzerinde satış yaptık. Günde 300 kilo dondurma satıyoruz. Bu nedenle yaz sezonunda Nişantaşında ikinci mağazamızı açtık dedi.

Türk pazarına girdiklerinde yüzde 70 turist, yüzde 30 İstanbullu tüketici beklediklerini ifade eden Borraccino, bu oranın bir yılda tersine döndüğünü ve Türkler tarafından kısa sürede benimsendiklerini anlattı.

15 milyon euro yatırım yaparak 2012 sonuna kadar İstanbulda 10 mağaza açacaklarını anlatan Borraccino, Bu yılı 6 mağazayla bitireceğiz. Bebek, Arnavutköy ve Ortaköyde yeni mağazalar olacak. Öte yandan Bahreyn, Suudi Arabistan, Lübnan, Katar, Dubai, ABD ve Kanadada görüşmelerimiz sürüyor dedi.

Ciroda Romayı gececek
Yıl sonunu 3 milyon euro ciro ile kapatmak istediklerini anlatan Borraccino, Romada 2 mağazayla 8 milyon euro ciro yapıyoruz. Tahmin ediyorum ki 2 yıl sonra ciroda İstanbul Romayı geçer dedi. Romada 2 mağazayla kalmakta kararlı olduklarını anlatan Borraccino, Biz aileden gelen yapıyı bozmak istemiyoruz. Mağazalarımız bile tarihi eser kapsamında korunuyor. Bundan sonraki büyümemiz İtalya dışında olacak diye konuştu.

 

Türkiyeye özel hurmalı dondurma
Geleneksel yöntemle yapılan el yapımı dondurmaların Maslakta İtalyadan gelen şefler tarafından hazırlandığını dile getiren Borraccino, Bizim özel reçetelerimiz var. Bunlara sadık kalmak için İtalyadan şeflerimiz geldi. Ama pasta şeflerimiz Türk dedi.
Türkiyede daha çok karadut, çilek gibi kırmızı meyveler ile çikolata ve kaymaklı dondurma çeşitlerinin tercih edildiğini anlatan Borraccino, Türkler için dondurma çeşitlerimize tarçınlı, incir-karamel ve hurma ekledik. Bunları ilk kez yaptık. Onların damak tatlarına önem veriyoruz. Ancak kendi reçetelerimiz gereği baklava, maraş dondurması gibi geleneksel Türk çeşitlerine girmeyeceğiz dedi.

Milliyet/BESTE ÖNKOL


Geri Dön