28 / 04 / 2024

Ankara Çamlık Parkı yeniden düzenlenecek!

Ankara Çamlık Parkı yeniden düzenlenecek!

Cebeci Ertuğrul Gazi Mahallesi sırtlarındaki tepede yer alan ve 135 bin metrekarelik alanı kapsayan 50. Yıl Parkı, başkentin her noktasının kuş bakışı görülebileceği ayrıcalıkta bir konumda yer



Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cebeci Ertuğrul Gazi Mahallesi sırtlarındaki tepede yer alan ve 135 bin metrekarelik alanı kapsayan 50. Yıl Parkı, başkentin her noktasının kuş bakışı görülebileceği ayrıcalıkta bir konumda yer alıyor.  Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, park alanında yapılan peyzaj ve düzenlemelerin hemen hemen tamamlandığını, yeni ağaç dikimleri yapıldığını, çok kısa sürede parkın kullanıma açılması için yoğun bir çalışma sürdürüldüğünü bildirdi.

 

Akgül, "1973 yılında açılan 50. Yıl Parkı, o zamanlar tüm başkentlilerin çocukları ile birlikte gelip zaman geçirebildikleri nezih bir yerdi. Zaman içinde bu niteliğini kaybeden parkın çevresindeki yerleşim alanları ile ilgili sıkıntılar ve buradaki imar kaynaklı sorunların çözümlenmesi ile birlikte hızla çevre düzenleme ve restorasyon çalışmalarına başladık ve kısa zamanda olumlu sonuçlar aldık" dedi. Parktaki eski havuz alanı korunup düzeltilerek 3 bin 500 metrekarelik ve bin 300 metrekarelik iki ayrı gölet oluşturulduğunu belirten Akgül, derelerle suyun engebeli alanda akışının sağlandığını ve 4 bin 800 metrekarelik bu göletlere bağlı olan derelerin, küçük köprüler, su havuzu ve şelalelerin tamamlandığını kaydetti.

 

Parkta çocuklar için tasarlanmış yaklaşık 10 bin 500 metrekarelik mini bir lunaparkın yapıldığını ifade eden Akgül, şöyle devam etti: "İçine bir çay bahçesi de yapılacak olan lunaparkın çevresine kod farkından dolayı istinat duvarları çekildi, dekoratif duvarlar ve ferforje çitler ile bir bütünlük sağlandı. Lunaparkın hemen alt kısmında yapılan küçük bir restoran sanki bir sahil kenarındaymış güzelliği taşıyor. Gençlerimizin faydalanabileceği halı futbol sahası, basketbol sahası ve yaya yolları tamamlandı. Yaya yollarının yanlarında değişik yerlerde 13'er kondisyon aletinin olduğu 2 fitness center yapıyoruz. Yani bölge sakinleri ve tüm vatandaşlar, Çamlık Mahallesi'nin yüksek ve tertemiz havasında yeşillikler içinde huzur içinde yürüyüş ve spor yapma imkanına sahip olacaklar."

 

PARKIN YAMACINA TÜRK BAYRAĞI

Parkın en yüksek ve her taraftan rahatlıkla görülebilen yamacına halıdan yapılan 20x30 metre büyüklüğünde bir Türk Bayrağı yerleştirdiklerini bildiren Akgül, böylece Cumhuriyetin kuruluşunun 50. yılında yapılan parkı taçlandırdıklarını belirtti. Yere büyük bir pusula da yerleştirileceğini ifade eden Akgül, Ankara'yı

seyreden herkesin yön tayini de yapabileceğini bildirdi. Akgül, bunların yanı sıra parkta sıkıntı yaşanmaması için otoparkların, park girişlerindeki küçük otoparklar da dahil olmak üzere tamamlandığını kaydetti. 530 modern aydınlatma direği ile donatıl park, ışıl ışıl hale gelen yeni görüntüsüyle akşam saatlerinde de bölge halkının ve ailelerin dolaşarak nefes alabileceği, gezip dinlenebileceği bir görünüme kavuşturuldu. Parka 4 ana giriş kapısı yapıldığına işaret eden Akgül, piknik alanları oluşturulduğunu, bitkisel alanın tamamen düzenlendiğini bildirdi.

AA


Geri Dön