02 / 05 / 2024

Ankara Elmadağ'da TOKİ vasıtasıyla 536 konut inşa edildi!

Ankara Elmadağ'da TOKİ vasıtasıyla 536 konut inşa edildi!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada; "TOKİ vasıtayla 536 konut yapıp onları da hak sahiplerine teslim ettik." dedi.



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen Elmadağ mitingine katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Elmadağ yatırımlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ankara'ya, Elmadağ'a kazandırdığımız eserlerin şahidisiniz. 17 sene önceki Elmadağ ile 2019 Elmadağ'ı arasındaki farkı sizler çok iyi biliyorsunuz. Eğitimde ilçemize 206 derslikli 14 okul inşa ettik. Derslik başına öğrenci sayısını ilköğretimde 28'den 18'e. Orta öğretimde 36'dan 15'e indirdik." dedi.

Erdoğan Elmadağ'a yapılan hizmetlere ilişkin de şöyle konuştu: "Ankara Elmadağ kayak evini modernize ettik. Elmadağ gençlik merkezinin ve yarı olimpik yüzme havuzunun yapımı sürüyor. Sağlıkta 100 yataklı Elmadağ Hulusi Alataş Devlet Hastanesini biz kazandırdık. Sağlıkta ilçemize inşa edeceğimiz toplum sağlığı merkezinin ihalesi de adım adım ilerliyor. Ulaşımda 195 trilyon maliyeti olan Elmadağ-Kırıkkale ayrımı Kalecik yolunun büyük bir kesimini tamamladık. Heyelan önleme kapsamında çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmaları da yakında bitiriyoruz.  TOKİ  vasıtayla 536 konut yapıp onları da hak sahiplerine teslim ettik.  Ankara-Kırıkkale yolu Elmadağ geçişini, Elmadağ viyadüğünü tamamladık. Yaparsa AK Parti yapar. 294 milyon maliyetle Ankara- Kırıkkale yolunun Gökçeyurt ile Sage köprülü kavşaklarında işlerimiz devam ediyor. Projenin tamamını bu yıl bitiriyoruz. Ankara- Kayseri Boğaz köprü hattı Nenek-Elmadağ arasındaki demir yolunu yeniledik. Ankara-Sivas yüksek hızlı demir yolu projesi aynı zamanda Elmadağ'ın da projesidir. Önümüzdeki yıl yüksek hızlı treni faaliyete geçirerek Elmadağ'ı Ankara, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas ile yüksek hızlı trenle bağlıyoruz."

Elmadağ'a kazandıracakları projelere de değinen Erdoğan, şu şekilde konuştu: "Elmadağ'a bir millet kütüphanesi, ev hanımlarımız için mahalle konağı, sanayi önüne bir cep terminali ve okullarımıza mahallelerimize mini futbol voleybol sahaları yapacağız. Kargalı Barajı rekreasyon projemizde ilçemizin yeşil alanlarını arttırıyoruz. Mahallelerimize etüt merkezleri ve kreşler ve çocuk oyun evleri ve engellerimize yönelik projeleri hayata geçireceğiz. İlçemizdeki tarım ve hayvanlığı desteklemek için hibe programlarını yürürlüğe koyacağız."

 


Geri Dön