28 / 04 / 2024

Ankara Eserkent Sosyal Konutları için başvurular bugün sona eriyor!

Ankara Eserkent Sosyal Konutları için başvurular bugün sona eriyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın önem verdiği projelerden biri olan Mamak Eserkent Sosyal Konutlar için başvurular bugün sona eriyor.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından hayata geçirilen Eserkent Sosyal Konutlar için başvurular için son gün. 

Aylık 100 TL'den kiraya verilecek daireler için başvurulardan öncelikli olarak yeni evli çiftler ile 65 yaş üstü vatandaşlar yararlanacak. 

 Ankara Eserkent Sosyal Konutları için başvurular bugün sona eriyor!

29 EKİM’DE DUYURMUŞTU  
 

1+1 daireler için müjdeyi 29 Ekim'de veren Yavaş, “Bu 29 Ekim'de her hanede çifte bayram yaşansın istiyoruz. Mamak'ta yapılan ve 18 yıldır çürümeye terk edilen 400 adet 1+1 konutun tamamını yeniledik. Yeni evli çiftlerimize ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza çok uygun fiyata kiralayacağız” şeklinde konuşmuştu. 

Aylık 100 TL fiyatla kiraya verilecek konutlardan faydalanmak isteyen ekonomik durumu iyi olmayan yeni evli çiftler ile 65 yaş üstü vatandaşlar; büyükşehir belediyesi hizmet binasında Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanlığına bağlı A Blok 18 numaralı bankoya giderek ya da belediyenin internet adresinden form doldurarak başvuru yapabilecek. 

YENİLENEN KİRALIK KONUTLAR İÇİN NOTER HUZURUNDA KURA ÇEKİLECEK  

İç ve dış mekanları ile birlikte çevresi tamamen yenilenen ve 5 bloktan meydana gelen 400 adet 1+1 daire büyükşehir belediyesi tarafından kiraya verilecek.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara ekonomik yönden destek olabilmek için aylık 100 TL bedelle kiraya verilecek konutlarda ikamet etmek isteyen vatandaşların aylık gelirinin 3 bin TL'yi aşmaması ve eşlerin üzerinde herhangi bir gayrimenkul bulunmaması koşulu aranacak.

Başvuru sahiplerinden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak şartıyla ikametgahlarının en az 6 ay öncesinden itibaren Ankara'da olduğunu belgelemesi talep edilecek. Başvuru formunu dolduran ya da bizzat başvuru yapanlar, kriterleri karşılayıp karşılamadıklarının değerlendirilmesinden sonra noter huzurunda yapılacak kura çekilişiyle evlerine taşınabilecek.

Sosyal konutlardan daire kiralamak isteyen vatandaşlar yarına kadar  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'nin web sayfasından başvuru yapabilecek. 

Ankara Eserkent Konutları'na yoğun ilgi!


Geri Dön