07 / 05 / 2024

Ankara Etimesgut Havalimanı protokole açılıyor!

Ankara Etimesgut Havalimanı protokole açılıyor!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na 5 kilometre mesafedeki Etimesgut Havaalanı'ndaki pistlerden biri protokolün kullanımına verilecek. Etimesgut Havaalanı, Ankara'da Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na 4.5 kilometre mesafede yer alıyor.



Yabancı ülkelerin devlet erkanının, Türkiye'ye geldikten sonra Çankaya Köşkü'ne 27 kilometre uzaklıkta bulunan Esenboğa Havalimanı'nı kullanması trafik nedeniyle sorunlara yol açıyordu. Ayrıca Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın da mesafe olarak uzak olan Esenboğa'yı kullanması trafik sıkışıklığına neden oluyordu. Bu nedenlerle şu anda Türk Hava Kuvvetleri ve Türk Hava Kurumu tarafından ortaklaşa kullanılan Etimesgut Havalimanı'ndaki pistin 300 metre uzatılacağı ve protokolün kullanımına verileceği öğrenildi.


Erdoğan söylemişti


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, geçen Eylül ayında yaptığı açıklamada hem Etimesgut hem de Esenboğa Havalimanı'nın kullanabileceğini ifade ederek şunları söylemişti: "Devlet ve hükümet başkanları Etimesgut'taki havaalanına gelsinler. Orası şehir içinde bir yer. Sadece pistin 300 metre  uzatılması gerekiyor.


‘Sarayın maliyeti önemli değil’


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yeni Cumhurbaşkanlığı binasıyla ilgili tartışmalar konusunda şöyle edi: "Bu tür yapılar ülkelerin prestij yapılarıdır. O bakımdan hangi paraya mal olduğu konusu hiç önemli değildir. Burayı, halkın oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olması nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan kullanıyor. 2019’da  yenilenecek seçimde bir başkası belki seçilir ve o kullanır. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlarının tapulu malı değildir. Millete aittir. Cumhurbaşkanlığı’nın açıklamasınagöre imar ve yapı kullanma imar izni var."


Vatan


Geri Dön