29 / 04 / 2024

Ankara Hamamarkası TOKİ ile yeni bir çehreye kavuştu!

Ankara Hamamarkası TOKİ ile yeni bir çehreye kavuştu!

Ankara Hamamarkası bölgesi, Ankara Altındağ Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarıyla yeni bir çehreye büründü.



TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile birlikte yeni bir çehreye kavuşan Hamamarkası bölgesini ziyaret etti.  Ankara  Altındağ Belediyesinin restore ederek bölgeye kazandırdığı yerleşim, pek çok dernek, vakıf, temsilcilik, sivil toplum kuruluşu ve kültür sanat merkezine ev sahipliği yapıyor. Bölgede ayrıca konut uygulamaları da bulunuyor.

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre;  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan'a Hamamarkası ziyaretinde eşlik eden Tiryaki, yatay mimarinin hâkim olduğu konut alanını tanıtarak bu bölgede yürütülmekte olan projeyi aktardı. Projeyle eski dokuya sahip bir mahallenin ortaya çıkacağını söyleyen Tiryaki, 60 konağın tamamen yüz yıl öncesinin tekniğiyle yapıldığını ve hiçbir yerinde beton
olmadığını vurguladı.

Birkaç ay içinde 15 konutta yerleşimin başlayacağını belirten Tiryaki, iş ye'ri olması yönünde talep bulunduğunu ancak tercihlerinin, bölgenin mahalle fikrine uygun bir yerleşim kimliği kazanması olduğunu aktardı.

Hamamönü ve Hamamarkası'nın bundan 6-7 yıl öncesine kadar insanların içinden geçmeye korktuğu yerler olduğunu hatırlatarak Turan'a bölgenin geçirdiği değişim sürecini anlatan Tiryaki, çalışmalar sonrasında bölgeye artan ilgiden söz etti. Tiryaki, "Yatırımcıların da gelip bölgeyi görmelerini istiyoruz. Yüksek binalardaki evlere yüksek paralar vereceklerine oraların 2-3 kat büyüklüğünde, bahçesi ve otoparkı olan evleri tercih etmelerini öneriyoruz" dedi.


Geri Dön