01 / 05 / 2024

Gaziosmanpaşa yeni bir çehreye kavuşuyor!

Gaziosmanpaşa yeni bir çehreye kavuşuyor!

Gaziosmanpaşa'da hayata geçirilecek 12 proje, ilçeyi yeni bir çehreye kavuşturacak. Bölgeye devlet hastanesinden spor kompeksine, parktan sosyal konutlara kadar çok sayıda proje inşa edilecek  



GAZİOSMANPAŞA, yeni projelerle yepyeni bir görünüme kavuşuyor. Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, '2023'e 12 Kala, Gaziosmanpaşa'da 12 Yeni Proje' adlı bir basın toplantısı düzenleyerek yapılacak projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Erol, 'Yeni yol haritamızı 2023 yılına yakışır bir Gaziosmanpaşa oluşturmak olarak saptadık. 12 yeni proje Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yıldönümü olan 2023 yılı için ilk temel adımları teşkil ediyor" dedi. ilçede gerçekleştirilecek projeler şunlar:

* Kent Kapısı geliyor: Mevlana Mahallesi'nde TEM çıkışında sağda ve solda iki kuleli inşa edilecek Kent Kapısı adı verilen projede otel, rezidans, kongre ve alışveriş merkezi yer alacak.

* Yenidoğan Kentsel Dönüşüm Projesi: Hamam Caddesi ile PTT arkası Sokak ve Sayaocağı Caddesi arasında kalan alanda gecekondular yıkılacak, alt-orta gelir düzeyine uygun sosyal konutlar üretilecek.

* Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi: Mevlana'ya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi açılacak.

* Küçükköy Spor Kompeksi: Küçükköy Yeni Mahalle'de 2.400 metrekare alan üzerine spor salonu yapılacak. Spor kompleksinin bodrum katı, kapalı pazar alanı olarak kullanılacak.

* Sosyal Konutlar: Eskimiş ve hayat standartlarının çok altındaki yapı alanları yeniden düzenleniyor. Mülkiyet sahiplerine verilmek üzere Mevlana'da yapılan sosyal konut inşaatı tamamlanırken, dairelerin teslimi devam ediyor.

* Ada Bazlı Düzenleme Projeleri:
Yıldıztabya Mahallesi'nde yer alan adayla ilgili plan tadilatı onandı. 4 yeni blok bu alanda yapılacak inşaat alanı 22.752 metrekare olacak, ll'er katlı 4 blok ile 216 adet daire oluşturulması planlanıyor.

DEVLET HASTANESİ TAMAMLANACAK

İLÇEDE sağlık sorunlarına önemli oranda çözüm getirecek olan GOP Devlet Hastanesi, mayıs ayında açılacak. 20.12.2000 tarihinde yapımına başlanan ancak müteahhit anlaşmazlıkları ve mahkeme evreleri nedeniyle yapımı 10 yıl geciken 300 yataklı devlet hastanesi yeniden yapılacak.

DEV ŞEHİR PARKI, YARI OLIMPIK YÜZME HAVUZU

* GOP Medya ve Yaşam Merkezi: TEM Otoyolu Metris Cezaevi Kavşağı'nın güney kıyısına KÎPTAŞ tarafından Medya ve Yaşam Merkezi yapılacak. Alana, TRT, 64 katlı bin yapacak. Burada dev stüdyolar, film platoları, rezidans, AVM yer alacak.

* Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu: Kazım Karabekir Mahallesi Kemal Şeker Bulvarı'nda yarı olimpik yüzme havuzu yapılacak. Fitness ve step salonları, sauna ve Türk hamamı bulunacak.
 
* Avrupa Konutları 2. etap:
Avrupa Konutları'nm solunda kalan üçüncü bölgede, konutların yapımı en kısa sürede yapımı tamamlanacak.

* Küçükköy Meydan Parkı:
Yeni Mahalle'de 1500 metrekarelik alan, park olacak. Mevlana Mahallesi'nde yapılacak mesire alanında: piknik ve dinlenme- seyir terasları yer alacak.

* Şehir Parkı: Karadeniz Mahallesi'nde içinde yürüyüş yolları, fitness aletleri, piknik alanlarının yer alacağı şehir parkı yapılacak.
Habertürk

 


Geri Dön