28 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe Libya ile yeni bir sayfa açıldı!

İnşaat sektöründe Libya ile yeni bir sayfa açıldı!

Türk müteahhitleri için halen en büyük üçüncü pazar olan Libya'da 2011'de başlayan iç karışıklıklar sonrasında yarım kalmış projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar oldu. TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Libya ile yeni bir sayfanın açıldı" dedi.



Türk müteahhitleri için halen en büyük üçüncü pazar olan Libya'da 2011'de başlayan iç karışıklıklar sonrasında ülkede faaliyet gösteren çok sayıda Türk inşaat şirketi zarara uğramıştı. Zararın tazminine yönelik süren çalışmalarda önemli bir aşamaya gelindi. 

Ekonomist'ten Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre; Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Planlama Bakanı Tahir El-Cuheymi arasında Ankara'da imzalanan mutabakat zaptı, ülkede yaşanan güvenlik sorunları ile bu konuda sekteye uğrayan çalışmaların hızla başlayacağı bir süreç öngörüyor. Libya'daki yarım kalmış projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar olan 100'ü aşkın üyesi bulunan Türkiye Müteahhitler Birliği'nin başkanı Mithat Yenigün, imzalanan mutabakat zaptı ile Libya ile yeni bir sayfanın açıldığını belirtti.

Müteahhitlikte dünya ikinciliği bu projelerle tescillendi!


Geri Dön