13 / 05 / 2024

inşaat sektörü türkiye

inşaat sektörü türkiye

Türk müteahhitleri için halen en büyük üçüncü pazar olan Libya'da 2011'de başlayan iç karışıklıklar sonrasında yarım kalmış projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar oldu. TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Libya ile yeni bir sayfanın açıldı" dedi.

TÜİK az önce açıkladı: İnşaat sektöründe güven...

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi aynı düzeyde kalıp 103,5 değerini alırken, inşaat sektörü güven endeksi de yine aynı düzeyde kalarak 88,6 değerini aldı.

Türkiye Hazır Beton Birliği inşaat sektörünün geleceğini iyi görmüyor! 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Hazır Beton Endeksi” 2024 Mart Ayı Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat sektörünün geleceğine dair iyimserliğin henüz oluşmadığı belirtildi.

Türkiye'de inşaat sektörü: Hiç inşaat işinden anlamayan 10-12 dairelik bir binanın müteahhiti olabiliyor! 

Türkiye'de inşaat sektöründe diplomasını beş dakika önce alanlar bile ömür boyu şantiye şefliğini üstlenebiliyor. İnşaat sektörü temsilcileri duruma tepkili. İşte ayrıntılar...

TÜİK açıkladı: İnşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayına ilişkin merakla beklenen ciro endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, inşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı...

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

İnşaat sektörü, konut projelerinde iade hakkı süresinin kısaltılmasını istiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da bulunan ve ön ödemeli konut projelerinde 24 aya ulaşan iade süresinin 3 aya inmesini istiyor.

Fortune Türkiye'nin 40 yaş altı 40 listesinde inşaat sektöründen hangi isimler var?

Fortune Türkiye'nin 2021 - 40 yaş altı 40 listesi açıklandı. Peki 40 yaş altı 40 listesinde inşaat sektöründen hangi isimler var? İşte o isimler...

Letonya'dan Türk inşaat sektörüne çağrı!

Türk Leton İş İnsanları (LETİAD) Başkanı Fuat Aydemir, Türkiye'de faaliyet gösteren inşaat sektörü temsilcilerine Letonya'ya yatırım yapması konusunda çağrı yaptı. 

İnşaat sektörü yeniden yükselişe geçti!

2018'den itibaren daralma eğiliminde olan inşaat sektörü, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgının ortaya çıkmasından nasıl etkilendi?

Türk inşaat sektörü uluslararası pazarda marka haline geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk inşaat sektörünün uluslararası pazarda marka haline geldiğinin altını çizdi. Yenigün, yurt dışında yıllık 20 milyar dolar, orta vadede ise 50 milyar doların üzerinde proje üstlenme hedefini koruduklarını söyledi.

İnşaat sektörü ve konut dönüşümü hız kazanmalı!

İnşaat sektöründe durağan günler geride kaldır. İki yılın ardında ilk kez yüzde  6,4 büyüyen inşaat sektörü, Türkiye’nin 3. çeyrekte yüzde 6,7 büyüyen ekonomisine 0,5 puan katkı sağlamış oldu. 

Türk firmaları Ukrayna'da inşaat sektöründe aktif!

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Ticaret Temsilcisi Taras Kaçka yaptığı açıklamada, "Türk firmaları Ukrayna'da inşaat sektöründe aktif, ayrıca kamu sağlığı ve ulaşım alanında da Türkiye'nin tecrübesiyle ilgileniyoruz." dedi.

Türk inşaat sektörünün hedefi Avrupa!

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden inşaat sektörünün yeni hedefi Avrupa oldu. Balkanlar’ın Avrupa’ya açılan kapısı Montenegro, Türk yatırımcıların ilgisini çekiyor.

inşaat sektörü türkiye Haberi

inşaat sektörü türkiye

Türk müteahhitleri için halen en büyük üçüncü pazar olan Libya'da 2011'de başlayan iç karışıklıklar sonrasında ülkede faaliyet gösteren çok sayıda Türk inşaat şirketi zarara uğramıştı. Zararın tazminine yönelik süren çalışmalarda önemli bir aşamaya gelindi. 

Ekonomist'ten Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre; Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Planlama Bakanı Tahir El-Cuheymi arasında Ankara'da imzalanan mutabakat zaptı, ülkede yaşanan güvenlik sorunları ile bu konuda sekteye uğrayan çalışmaların hızla başlayacağı bir süreç öngörüyor. Libya'daki yarım kalmış projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar olan 100'ü aşkın üyesi bulunan Türkiye Müteahhitler Birliği'nin başkanı Mithat Yenigün, imzalanan mutabakat zaptı ile Libya ile yeni bir sayfanın açıldığını belirtti.

Müteahhitlikte dünya ikinciliği bu projelerle...