27 / 04 / 2024

Ankara İbn-i Sina Hastanesi'nin dış cehpesi dökülüyor!

Ankara İbn-i Sina Hastanesi'nin dış cehpesi dökülüyor!

Hava değişimleri nedeniyle tarihi binasının dış cephesindeki travertenleri dökülmeye başlayan İbn-i Sina Hastanesi’nin farklı noktalarına ‘Dikkat traverten düşebilir’ yazılı uyarı levhaları asıldı.



Levhalar hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarını tedirgin ederken, hastane yetkililileri, “Bölgesel tadilatlarla travertenler yenileniyor” dedi.


ankara üniversitesi tıp fakültesi İbn-i Sina Hastanesi’nin tarihi binasının dış cephesini kaplayan travertenler dökülüp, düşmeye başladı. Travertenlerin dökülüp, düşmesi hastaneye gelen binlerce hasta ve hastane yakını için tehlikeye sebep olurken, hastanenin farklı noktalarına ‘Dikkat traverten düşebilir’ yazılı levhalar asıldı. Hastanenin acil servis ve morg bölümlerinin olduğu bölümde asılı levhaları gördüklerinde tedirgin olan vatandaşlar ise düşecek her traverten taşının ölümcül bir kazaya sebep olacağına dikkat çekti. Hastanenin yüksek katlı bloklarından uzak kalmaya çalışan vatandaşlar, “Madem böyle bir tehlike var, dış cepheyi tamamen yenilesinler. Buraya her gün binlerce hasta, tedavi olmak için geliyor. Düşecek bir traverten nedeniyle tedavi olmaya geldiği hastanede canından olabilir” diyor.


TRAVERTENLER KABARIYOR

İbn-i Sina Hastanesi yetkilileri ise travertenlerin kabarıp, düştüğünü ve ölgesel olarak tadilat yapılaraki riski bölgelerin yenilendiğini açıkladı. Yetkililer, şunları söyledi: “Tarihi bir yapı olduğu için dış cephedeki travertenler eski. Hava değişimlerine bağlı olarak zaman zaman, bölgesel olarak travertenler kabarıyor. Kabaranları kendimiz düşürüyoruz. Kabarma etkisini geniş zamanda gösterdiği için tadilatlar da bölgesel oluyor. Bölgesel tadilatlarla nerede sıkıntı varsa oradaki travertenler yenileniyor. Tarihi ve yüksek katlı bir bina olduğundan, dış cepheyi tamamen yenilemek uzun bir süreç istediği için önlem amaçlı olarak levhalar asarak, vatandaşları uyarıyoruz. Yani levhalar, genel bir önlem amacıyla duvarlara asıldı.”


Hürriyet Ankara


Geri Dön