27 / 04 / 2024

Kadıköy Anadolu Lisesi'nin pansiyon binası yıkılıyor!

Kadıköy Anadolu Lisesi'nin pansiyon binası yıkılıyor!

Kadıköy Anadolu Lisesi'nin pansiyon binası yıkılıyor. Bu süreçte yatılı öğrencilerin okuldan ayrılmaması için veli ve mezun bağışları ile 300 kişilik prefabrik yatılı binası yapılacak..



Kadıköy Anadolu Lisesi'nin yatılı öğrencileri, önümüzdeki öğretim yılında, okul bahçesinde yapılacak prefabrik binada kalacak. 1968 yılında hizmete giren pansiyon binası; deprem riski, fiziki yetersizlikler, altyapı eksikleri gibi nedenlerle hazırlanan teknik rapor gereğince Milli Eğitim Bakanlığı kararı ile yenilenecek.


Bu süreçte yatılı öğrencilerin okuldan ayrılmaması için veli ve mezun bağışları ile 300 kişilik prefabrik yatılı binası yapılacak. 2 milyon TL olarak öngörülen proje maliyeti için bugüne kadar 750 bin TL bağış yapıldı.


Kadıköy Maarif Koleji ve Kadıköy Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Fehmi Hasanoğlu ve Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı Argun Eğmir'in yaptıkları ortak açıklamada "Milli Eğitim Başkanlığı başta olmak üzere, Kadıköy Belediyesi, Veliler, Okul Aile Birliği, Mezunlar Derneğimiz ve Vakfımız bir ilke imza atarak yatılılarımızı okulun dışına çıkarmadan ortak bir çözüm üretmişlerdir. Okulumuz sınırları içerisindeki geçici yaşam alanlarını biz mezunların ve velilerin bağışları ile yapma teklifimiz Milli Eğitim tarafından kabul edildi."




Cumhuriyet




Geri Dön