27 / 04 / 2024

Başbakan Erdoğan Mahmut Çalık Anadolu Lisesi'nin açılışını yaptı!

Başbakan Erdoğan Mahmut Çalık Anadolu Lisesi'nin açılışını yaptı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da katıldığı toplu açılış töreninden sonra yine Malatya'da Mahmut Çalık Anadolu Lisesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Okulu gezen Erdoğan, bir sınıfta dersi de izledi...




Başbakan Erdoğan, Yeşilyurt ilçesindeki okulun açılışında yaptığı konuşmada, Malatyalı iş adamı Mahmut Çalık ve ailesinin hayır hasenat işlerinde ailece hep öncü olduğunu belirterek, "Böyle bir modern eğitim kurumunu Milli Eğitim camiamıza, hamdolsun kazandırdılar. Öncelikle Rabbim hayırlarını kabul etsin. İnşallah buradan geleceğin aydınlık neslini yetiştireceğiz ve bu nesil için böyle bir fiziki mekânın hazırlanmış olması hepimiz için iftihar vesilesi" diye konuştu.


Okulun hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, "Allah razı olsun. Geçmişlerinize rahmet olsun" dedi.  


'Eğitime Yüzde Yüz Destek' kampanyası kapsamında, Mahmut Çalık Eğitim Kompleksi'nin bünyesinde inşa edilen Mahmut Çalık Anadolu Lisesi, modern binası ve teknolojik donanımının yanı sıra 32 dersliğe sahip bulunuyor. Malatya'da toplam 40 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Mahmut Çalık Eğitim Kompleksi, açılışı yapılan Anadolu Lisesi'nin yanı sıra, anaokulu ve ilköğretim okulları, kız ve erkek öğrenci yurtları, kapalı spor salonu, yemekhane, öğretmen lojmanı, yardımcı sosyal tesisleri ve konferans salonunu da bünyesinde barındıracak. 


Mahmut Çalık Anadolu Lisesi'nin öne çıkan bir diğer özelliği öğrencilerin sağlığına ve okulun hijyenine verilen önem. Mahmut Çalık Anadolu Lisesi bu özellikleri ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan Beyaz Bayraklı Okul sınıfında yer aldı. Sınıfların temizliği, yemekhane özellikleri, hijyen koşulları, geniş ve ferah sınıfları ve modern bahçe düzenlemesi, öğrenciler için alınan güvenlik önlemleri ile okul Beyaz Bayrak Kriterlerinde 100 üzerinden tam puan aldı. Ayrıca sınıflarda öğrenci sayısının fazla olmaması ve öğrencilerin her ihtiyaçları ile okul personelinin yakından ilgilenmesi de bu alanda okulun öne çıkan özelliklerinden oldu.


Konuşmanın ardından, Başbakan Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, açılış kurdelesini kesti.


Okulu gezen Erdoğan, bir sınıfta dersi de izledi.



Geri Dön